Ο Βενιζέλος εγκλωβισμένος στις «μαύρες τρύπες»

Τις προθέσεις του σε σχέση με το πώς θα διαχειριστεί από εδώ και πέρα το θέμα με την μαύρη τρύπα στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ξεδιπλώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στους στενούς του συνεργάτες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ορίσει σύσκεψη για το μεσημέρι, στην Ιπποκράτους, την πρώτη έπειτα από την θυελλώδη συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης, στο γραφείο του στην......

Βουλή.

Στην τελευταία επικοινωνία του με τους επιτελείς του, ο κ. Βενιζέλος είχε διαβεβαιώσει ότι επιθυμεί να πέσουν οι τόνοι στην αντιπαράθεσή του με τον κ. Παπανδρέου αντιλαμβανόμενος ότι η διατήρηση του σκηνικού ρήξης με τον Γ. Παπανδρέου προκαλεί ολέθριες επιπτώσεις και στο ΠΑΣΟΚ.

Όμως τις τελευταίες ημέρες όλοι στο ΠΑΣΟΚ διαπίστωσαν με έκπληξη ότι η τροφοδότηση του Τύπου με στοιχεία και παραστατικά για τα οικονομικά του κόμματος όχι μόνο δεν καταλαγιάζει τα πνεύματα, αντιθέτως εξωθεί την κατάσταση στα άκρα.

«Ανησυχώ πως στο σημείο που έχουμε φθάσει ο πρόεδρος δεν μπορεί να κάνει τώρα πια πίσω» αναφέρει σημαίνον στέλεχος του κόμματος που πιστεύει ότι έγιναν ατυχείς χειρισμοί γύρω από την υπόθεση.

Την ίδια ώρα έχουν αρχίσει να φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν πίσω από το θέμα με την μαύρη τρύπα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ να κρύβεται ένα μελετημένο σχέδιο διάσπασης του κόμματος. Στόχος αυτού του σχεδίου είναι η δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που δεν θα φέρει στις πλάτες του τις «αμαρτίες» του παλαιού ΠΑΣΟΚ, αλλά θα τολμήσει ένα νέό ξεκίνημα απαλλαγμένο από τα βάρη αλλά και τα...χρέη του παρελθόντος.

Πάντως συνομιλητές του κ. Βενιζέλου αρνούνται να δεχτούν ότι υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός διαβεβαιώνοντας ότι απόφαση του ίδιου είναι να προχωρήσει εντός του ΠΑΣΟΚ με στόχο την ανάκτηση της πολιτικής του αξιοπιστίας.

Το σίγουρο είναι ότι οι εξελίξεις δεν θα αργήσουν αφού την ερχόμενη Τρίτη ο κ. Βενιζέλος θα αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον, ενώ δεν θα επιστρέψει στην Αθήνα πριν από τις 24 Μαϊου καθώς γυρίζοντας θα σταθμεύσει στην Λειψία για το επετειακό συνέδριο του SPD όπου μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της αποσκίρτησης από την Σοσιαλιστική Διεθνή μέσω της δημιουργίας μίας νέας ένωσης Σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων.