Θα μπλοκάρει ο Λαφαζάνης την διάλυση του ΣΥΝ στον ΣΥΡΙΖΑ?

Προανάκρουσμα της εσωτερικής αντιπαράθεσης που εκτιμάται ότι θα εξελιχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει συνεδρίου, αναμένεται να δοθεί στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, η οποία έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει το μεσημέρι της Τετάρτης.
Η συγκεκριμένη συνεδρίαση παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά το γεγονός ότι ο........... ΣΥΝ, η μεγαλύτερη συνιστώσα, του σχηματισμού εμφανίζεται αποφασισμένη να αυτοδιαλυθεί.
Το ενδιαφέρον προκύπτει από το γεγονός ότι στους κόλπους του ΣΥΝ διατηρεί την ισχύ του και πιθανώς να επιδιώξει να την επιδείξει στη συνεδρίαση της Τετάρτης, το Αριστερό Ρεύμα.
Οπως διαφάνηκε στην συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ο κ. Π. Λαφαζάνης, ως επικεφαλής του Ρεύματος και της Αριστερής Πλατφόρμας, είναι αποφασισμένος να υποστηρίξει την διαφορετική άποψη από εκείνη του κ. Αλ. Τσίπρα σε όλα σχεδόν τα επίμαχα οργανωτικά ζητήματα, από την διάλυση των συνιστωσών, την κατάρτιση ξεχωριστών λιστών εκλογής εκπροσώπων στα όργανα, ακόμη και τα όργανα που είναι αρμόδια για τις αποφάσεις ή ακόμη και την εκλογή προέδρου του νέου κόμματος.
Υπό αυτήν την έννοια, αναμένεται το κατά πόσον θα επιβεβαιωθεί η εκτίμηση ότι στην πορεία προς το Συνέδριο το Αριστερό Ρεύμα και η Αριστερή Πλατφόρμα θα επιδιώξουν να «κάνουν δύσκολη της ζωή» του κ. Τσίπρα.

Αυτό που αναμένεται να αποσαφηνιστεί από την σημερινή συνεδρίαση, είναι αν το Ρεύμα θα επιλέξει να εμμείνει στη θέση ότι η αρμοδιότητα της απόφασης για την αυτοδιάλυση του ΣΥΝ δεν ανήκει στην Πολιτική Γραμματεία, αλλά στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ, ή και αν ακόμη θα επιχειρήσει να κινηθεί στην κατεύθυνηση της ενεργοποίησης του διαρκούς συνεδρίου.

Κάτι τέτοιο, εφόσον οι εξελίξεις κινηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση, θα σημάνει μέχρις ενός σημείου μία παράλληλη περιπλοκή (και χρονοτριβή) στην πορεία προς την ομογενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό διότι παράλληλα με την αντιπαράθεση στο ευρύτερο κομματικό πεδίο, θα ξεκινήσει μία ταυτόχρονη αντιπαράθεση Τσίπρα - Αριστερού Ρεύματος στο εσωτερικό της συνιστώσας, που αποτελεί τον κορμό του ΣΥΡΙΖΑ.