Ο Κρίτων, το ΠΑΣΟΚ, η Ευρωβουλη και οι «τζάμπα μαγκιές»

Του Πέτρου Τρουπιώτη

          Ο πρώην πρωθυπουργός  Γιώργος Παπανδρέου , έφερε στην κομματική ζωή του ΠΑΣΟΚ αλλά και στην πολιτική ζωή της χώρας (και μάλιστα σε κεντρικές και κρίσιμες θέσεις) μια σειρά από πρόσωπα  τουλάχιστον αμφιλεγόμενα.
 Ο πρώην πρωθυπουργός τα παρουσίασε ως την νέα και άφθαρτη γενιά που θα αλλάξει την πολιτική ζωή του τόπου.
  Ως τα νέα πρόσωπα που θα δώσουν δυναμική ανάπτυξη και θα αλλάξουν όλα τα δεδομένα του παλαιού κατεστημένου στην πολιτική ζωή .
 Βέβαια, όσοι είμαστε λίγο πιο παλιοί, θυμόμαστε ότι κάτι τέτοιο προσπάθησε να κάνει γύρω στο 1997 και στο ΠΑΣΟΚ , όπου......
προωθούσε μια σειρά από φίλους του ( μέχρι που του έκοψε μαχαίρι τον αέρα ο μακαρίτης ο πατέρας του) αλλά και αργότερα, ,υπουργός ων, όταν προσπάθησε να εμφανίσει τους νέους επιχειρηματίες, τα νέα «τζάκια» όπως έλεγαν τότε . μια ιστορία που κατέληξε σε φιάσκο, ενώ ορισμένοι εξ αυτού του κύκλου είτε βρέθηκαν κατηγορούμενοι για διαφορές κομπίνες, είτε οι επιχειρήσεις του έσκασαν κανόνιά…
  Έτσι, πολλοί δεν πιστέψαμε στην νέα αυτή προσπάθεια ανανέωσης που έκανε τότε ο Γ Παπανδρέου, αν και ομολογώ ότι αρκετοί θεωρήσαμε ότι μάλλον θα έχει βάλει μυαλό.
 Όπως αποδεδείχθηκε  τελικά, το αντίθετο είχε συμβεί.
 Τα περισσότερα πρόσωπα επιλογές του ίδιου και του περιβάλλοντος του αποδείχθηκαν στην καλύτερη περίπτωση ανεπαρκεις και μια μεγάλη αποτυχία.
 Από την νεαρή που έβαλε το 2004 επικεφαλής του ευρωψηφοδελτιου (της οποίας ακόμα και το όνομα έχουμε ξεχάσει σήμερα) ως τις επιλογές για θέσεις υπουργών και ηγετικών στελεχών του κινήματος.
 Πρόσωπα που ήταν ακατάλληλα για τις θέσεις, χωρίς καμία αντίληψη και όραμα που τελικά όχι μόνον κατέστρεψαν ακόμα και ότι στραβό υπήρχε αλλά μη έχοντας ούτε στοιχειώδη εμπειρία άλλαξαν τα πάντα προς το χειρότερο.
 Ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών το μόνον για το οποίο ενδιαφερθήκαν ήταν το καθαρά προσωπικό μέλλον τους από όλες τις απόψεις.
   Ένας από αυτούς τους τυχαίους που ο Γ Παπανδρέου μας έφερε να μας κυβερνήσουν είναι και ο περίφημος Κρίτων Αρσένης. Ο όποιος ελέω μητέρας , ευεργετηθησας  και αυτής από τον  Α Παπανδρέου, αλλά και λογω των αμφιλεγόμενων οικολογικών του κινήσεων, τοποθετήθηκε (διορίστηκε δηλαδή) από τον γ Παπανδρέου ευρωβουλευτής.
 Ο όποιος, όπως λένε σήμερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ «Για τους μη γνωρίζοντες, ο κ. Κρίτων Αρσένης ανεδείχθη ως Ευρωβουλευτής το 2009 επειδή είχε ενταχθεί στη λίστα του ΠΑΣΟΚ και έκτοτε εκπροσωπεί τον εαυτό του στο Ευρωκοινοβούλιο, με πρωτοβουλίες για τις οποίες ενημερώνει το ΠΑΣΟΚ μέσω δελτίων τύπου»
 Και δεν έχουν άδικο γιατί ο τριοανταεξαχρονος ευρωβουλευτής έδειξε από την αρχή πως νομίζει ότι η χώρα του χρώσταγε την θέση…
 Μάλιστα δεν είναι ολίγες οι φόρες που με ερωτήσεις του στηλίτευση την χωρά μας για συγκεκριμένα οικολογικά θέματα με κορυφαίο το ότι οι έρευνες για πετρέλαιο το Ιόνιο θα δημιουργήσουν πρόβλημα στις φάλαινες…
 Ο κ Αρσένης λοιπόν , για τον οποίο οι συνάδελφοι του ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, λένε πράγματα τα οποία δεν μεταφέρονται στο χαρτί…, αποφάσισε χθες, θιγμένος λέει από την ιδεολογική στροφή του ΠΑΣΟΚ(!!) αλλά και από το ότι η κυβέρνηση θέλει να πουλήσει την ΕΥΑΘ(!!), να παραιτηθεί από μέλος της εξωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά και από το ΠΑΣΟΚ ( του όποιου είναι αμφίβολο αν υπήρξε μέλος).
 Όμως, την θέση του ευρωβουλευτή, την κρατά… Λες και τον εξέλεξε κανένας πολίτης στην θέση αυτή και δεν διορίστηκε από τον πρώην πρωθυπουργό. Λες και η θέση του ανήκει γιατί πάλεψε γι αυτήν, γιατί έπεισε πολίτες για τις απόψεις του…
  Πρόκειται για μια πολιτική « αλητεία», την οποία σωστά το επίσημο ΠΑΣΟΚ στηλιτεύει και ζητά να του παραδώσει την έδρα, στην οποία μην ξεχνάμε διορίστηκε.
 Ίσως πάντως η απάντηση στο γιατί παραμένει βουλευτής να εμπεριέχεται στα όσα ο βουλευτής του κινήματος Οδ. Κωνσταντινοπουλος , έγραψε στο twitter, μόλις έγινε γνωστή η κίνηση του ευρωβουλευτή: «Διαφωνεί και φεύγει από το ΠΑΣΟΚ ο διορισμένος κ Αρσένης αλλά δεν παραιτείται... Είναι παρά πολλά τα λεφτά Κρίτωνα! Τζάμπα μαγκιές!».


ptroupiotis@yahoo.gr