Μεϊμαράκης: Θα βγάζω εγώ έξω όποιον βουλευτή δεν παραδίδει το όπλο του!

meimarakis-tha-vgazo-ego-ekso-opoion-voyleyti-den-paradidei-to-oplo-toyΌποιος βουλευτής φέρει όπλο και αρνείται να το παραδώσει στην ασφάλεια της Βουλής δεν θα μπαίνει στο Κοινοβούλιο δηλώνει κάθετα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Όταν χτυπήσει το μηχάνημα θα έρθω ο ίδιος να τον βγάλω αν μου πει ο αστυνομικός ότι δεν βγαίνει» φέρεται να δήλωσε ο Ευ. Μειμαράκης...
«Ο αστυνομικός μπορεί να του απαγορεύσει (του βουλευτή) να μη μπει και δεν θα μπει» δήλωσε σε κατηγορηματικό ύφος και προειδοποίησε: «όποιος δεν πειθαρχήσει θα τον δίνω στη δημοσιότητα για να τον ξεφωνίζουν οι πολίτες».

Συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε μάλιστα πως μελετάται πρόταση η μαγνητική πύλη να μεταφερθεί αρκετά πριν την είσοδο, έτσι ώστε όταν κι αν χτυπήσει το μηχάνημα, ο βουλευτής να μην είναι ήδη στο εσωτερικό του κτιρίου κι έτσι να μην υπάρχει η ανάγκη διαπραγμάτευσης μαζί του να εξέλθει της Βουλής, στην περίπτωση που αρνηθεί να παραδώσει το όπλο.

Επιπλέον επανέλαβε πως ο ίδιος δεν έχει καμία ονομαστική καταγγελία για βουλευτή που οπλοφορεί ενώ δήλωσε πως υπάρχει η εισήγηση οι βουλευτές να εισέρχονται στο κτίριο από δύο εισόδους χρησιμοποιώντας μια ονομαστική ηλεκτρονική κάρτα πολλαπλών χρήσεων, μοντέλο που ακολουθείται στα περισσότερα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα της Βουλής

Με εντολή Μεϊμαράκη πλέον όλοι οι βουλευτές θα παραδίδουν κατά την είσοδο τα όπλα τους τα οποία θα καταγράφονται, θα ασφαλίζονται και θα παραδίδονται στους βουλευτές κατά την αποχώρησή τους. Επίσης κλείνει μία από τις 4 εισόδους της βουλής.

Η είσοδος του περιστυλίου θα είναι προσβάσιμη μόνο για μέλη του υπουργικού συμβουλίου και τον πρωθυπουργό. Η είσοδος του εντευκτηρίου των βουλευτών αποκτά μαγνητική πύλη από την οποία οι βουλευτές θα εισέρχονται μόνο με χρήση ηλεκτρονικής κάρτας.

 Η κάρτα θα είναι η ίδια που θα χρησιμοποιείται για το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που είναι έτοιμο και θα μπει σε λειτουργία το επόμενο διάστημα.