Εξαλλος ο Ρουπακιώτης προς Μαξίμου: Μαζέψτε τον Μπαλτάκο γιατί θα παραιτηθώ

Διαστάσεις βεντέτας τείνει να λάβει η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη και του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου με αφορμή την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή...
Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του κ. Μπαλτάκου που εμφατικά έστελνε μήνυμα στον υπουργό Δικαιοσύνης ότι αυτός καταθέτει τα νομοσχέδια στη Βουλή αφού τα ελέγξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύει, ήταν σήμερα η σειρά του κ. Ρουπακιώτη να απαντήσει με έντονο τρόπο που φτάνει στα όρια της ανοικτής πολεμικής σύρραξης, ενώ σχεδόν ανοικτά απείλησε με παραίτηση σε περίπτωση που συνεχιστούν οι σε βάρος του πιέσεις και παρεμβάσεις για το νομοσχέδιο.

«Το νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας δεν αποσύρεται», δήλωσε στην Βουλή ο κ. Ρουπακιώτης και σημείωσε ότι όλα αυτά (σ.σ. τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση Μπαλτάκου) «είναι φληναφήματα φθηνής επικοινωνιακής πολιτικής». Και για να γίνει σαφέστερος είπε: «Κάποιες ανακοινώσεις, που δεν ξέρω τι θέλουν να υπηρετήσουν, είναι ως να ανοίγουν ανοιχτά παράθυρα, ως να παραδίδουν μαθήματα πρώτης δημοτικού. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι στο υπουργείο Δικαιοσύνης κι εγώ προσωπικά μάλλον έχουμε περάσει την πρώτη δημοτικού. Αρα, οι όποιες επικοινωνιακού χαρακτήρα ανακοινώσεις όχι μόνο μας προσβάλλουν αλλά και δεν ενδυναμώνουν ακριβώς αυτή την απόφαση του πρωθυπουργού και τις αποφάσεις των άλλων δύο Προέδρων για να προωθηθεί το νομοσχέδιο».

Ο κ. Ρουπακιώτης συνέχισε όμως διατυπώνοντας τη εμμέσως αλλά σαφέστατα την απειλή ότι θα παραιτηθεί αν συνεχιστούν αυτού του είδους οι παρεμβάσεις στο έργο του.

«Δεν χρειάζονται δηλώσεις για το τι θα δεχθώ ή τι δεν θα δεχθώ κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου. Θα κάνω το αυτονόητο, θα υπηρετήσω δηλαδή τη θεσμική λειτουργία και την ενωτική τάξη, με την έννοια ότι θα ακούσουμε όλες τις απόψεις», είπε χαρακτηριστικά.

Και κατέληξε: «Σε ότι αφορά τον εαυτό μου -μιας και κάποιοι συνεχώς τόσο αστόχαστα λησμονούν ότι αυτή είναι κυβέρνηση τριών κομμάτων και όχι ενός- με τη δύναμη που δίνει η στήριξη του κόμματος και ο πρόεδρος που με έχουν προτείνει εδώ, οφείλω να δηλώσω ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα υπερασπιστεί και υπερασπίζεται το σύνταγμα, τους θεσμούς, τα δικαιώματα. Ο υπουργός δεν είναι διατεθειμένος να αποστεί, πρώτον, γιατί βαθύτατα θέλει να υπερασπιστεί τη δέσμη ιδεών που τον προσδιορίζουν μια ζωή και δεύτερον γιατί ξέρει ότι το υπουργείο του και η καρέκλα του δεν έχει κόλλα».