«Τρύπα» εκατομμυρίων στο ΠΑΣΟΚ και δαπάνες με πλαστά παραστατικά

Άνω κάτω έχει γίνει το ΠΑΣΟΚ – που μετέχει και της τρικομματικής κυβέρνησης- με την αποκάλυψη του πορίσματος για τα οικονομικά του κόμματος την επταετία 2004-2010.

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών»...
, στο πόρισμα που συνέταξαν μετά από εντολή της σημερινής κυβέρνησης οι Grand Thorton, Ernst and Young, KPMG, Deloitte Touche και PWC Greece, δείχνουν «μαύρη τρύπα» 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες που έχουν εγκριθεί με την υπογραφή του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Γιώργου Παπανδρέου. Ενώ επίσης, ποσό περίπου 800.000 ευρώ φέρεται να εμφανίζονται στο όνομα του Νίκου Αθανασάκη, διευθυντή την επίμαχη περίοδο του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου.

Δαπάνες ύψους 1,5 εκατ. Ευρώ, αποδίδονται στο όνομα «Καλογεροπούλου», η οποία -σύμφωνα με την εφημερίδα- έχει διατελέσει συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου και στο υπουργείο Εξωτερικών ενώ έχει θητεύσει και στο γραφείο του πρώην γενικού διευθυντή του κόμματος Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του πορίσματος είναι η αποκάλυψη ότι όλες οι δαπάνες υπογράφονται σε μη νόμιμα παραστατικά, καθώς και το ότι το αποθεματικό στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ, έχει «εξαφανιστεί».

Ροβέρτος Σπυρόπουλος: «Έχουν ελεγχθεί τα κόμματα»

Γενικοί διευθυντές του ΠΑΣΟΚ την επίμαχη περίοδο έχουν διατελέσει ο Νίκος Αθανασάκης καθώς και ο σημερινός διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Μάλιστα οι υπογραφές του κ. Σπυρόπουλου κοσμούν δαπάνες προς γνωστό ταξιδιωτικό πρακτορείο ύψους 53,5 εκατομμυρίων ευρώ ενώ εντοπίστηκαν να έχουν εκδοθεί 45.000 αεροπορικά εισητήρια μόνο σε ένα χρόνο.

Απαντώντας σε ερώτηση του newpost ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος αρκέστηκε να δηλώσει πως « Τα οικονομικά των κομμάτων έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Δεν έχω να σας πω κάτι άλλο».