Οι συνδικαλιστές καθηγητές, οι απειλές τους, οι Πανελλήνιες και η αδιαφορια για τους μαθητές

 Του Πέτρου Τρουπιώτη
          Πείτε μου εσείς αν δεν ζούμε σε τρελή χώρα. Παντελώς μαλιστα τρελή.
  Την περασμένη Παρασκευη η Ομοσπονδία των καθηγητών  μέσης εκπαίδευσης, αντιδρώντας στην κατά 2 ( ολογράφως  δυο) ώρες την εβδομάδα αύξηση του ωραρίου τους  απειλεί με απεργίες.
 Και όχι απεργίες στα μαθήματα, αλλά απεργίες μέσα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.
 Δείτε λοιπόν τον σεβασμό των καθηγητών αυτών ( όχι όλων των καθηγητών αλλά ορισμένων συνδικαλιστών) απέναντι στους..... μαθητές που θέλουν να τους χαρακτηρίζουν και παιδιά τους.
 Σε παΐδια 17-18 χρονών, που βρίσκονται αυτές τις μέρες μπροστά στην πρώτη μεγάλη δοκιμασία της ζωής τους.
 Στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, που αν και δεν είναι το παν στην ζωή τους , όπως όλοι λέμε, για τα παιδιά αυτά είναι πραγματικά ένας μεγάλος αγώνας, ένα άγχος . Ένα μεγάλο ζήτημα.
 Νεαροί έφηβοι διαβάζουν εδώ και δυο τουλάχιστον χρόνια, πηγαίνουν φροντιστήριο, έχουν σταματήσει την άλλη κοινωνική τους ζωή, για να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις που θεωρούν (και ίσως για πολλούς να είναι και έτσι) το βασικό σκαλοπάτι για την υπόλοιπη ζωή τους.
 Για να δουν ποια δουλειά θα κάνουν στο μέλλον. Για να δουν ποιον κλάδο θα ακολουθούσουν.
 Και σε αυτά τα παιδιά, οι καθηγητές τους ( αν και οι συνδικαλιστές νομίζω ότι έχουν καιρό να μπουν σε τάξη) τους δημιουργούν τώρα έναν πανικό, ένα μεγάλο πρόβλημα , ένα μεγάλο ζήτημα.
Τους προκαλούν τον φόβο ότι δεν θα μπορέσουν να δώσουν τις εξετάσεις για τις όποιες προετοιμάζονται χρόνια. Προκαλώντας τους αγωνίες, σοκ και οτιδήποτε μπορεί το κάθε παιδί σε αυτή την ηλικία και με τέτοια πίεση, οικογενειακή, κοινωνική , σχολική και άλλη, μπορεί να νοιώσει.
  Μαλιστα η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωση της γράφει
«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι αν προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων αυτών, ο κλάδος των καθηγητών θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατά την περίοδο των πανελληνίων. Την περίοδο την επέλεξε το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση και όχι οι εκπαιδευτικοί. Για ότι θα συμβεί το επόμενο διάστημα, την αποκλειστική ευθύνη έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.»
Δηλαδή, επειδή η κυβέρνηση αυξάνει κατά ..δυο ώρες την εβδομάδα το ήδη μειωμένο σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους ωράριο των καθηγητών θα την πληρώσουν οι μαθητές στην πιο κρίσιμη εξεταστική τους διαδικασία.
 Διαμαρτύρονται επίσης για την « αξιολόγηση – τιμωρία των εκπαιδευτικών που θα οδηγεί ακόμα και σε απολύσεις». Δηλαδή η αξιολόγηση που γίνεται για όλους σε όλο τον κόσμο οι καθηγητές την ονομάζουν τιμωρία που θα οδηγήσει σε απολύσεις λένε. Ακόμα όμως και εκεί να οδηγούσε, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιος που κρίνεται ότι δεν κάνει για την δουλειά που έχει προληφθεί , θα πρέπει να συνεχίσει να την κάνει….
 
  Επειδή έχουμε φτάσει πια στον έσχατο παραλογισμό, μήπως θα πρέπει η κυβέρνηση να δει και μια σειρά από αλλά ζητήματα , όπως για παράδειγμα οι καθηγητές και οι δάσκαλοι τις μέρες των διακοπών των παιδιών δεν θα έπρεπε να έχουν και οι ίδιοι διακοπές αλλά να επιμορφώνονται, να παρακολουθούν σεμινάρια η ακόμα ιδιαίτερα στα δημοτικά να λειτουργούν τα σχολειά με αλλού είδους προγράμματα απασχόλησης (βιβλιοθήκες , αθλητικά κλπ) τα παιδιά μια και οι γονείς τους δεν έχουν δυο και τρεις μήνες διακοπές…
 Μήπως να δούμε τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως μας αρέσει;