Στουρνάρας: Δεν περπατάω μόνος μου στο δρόμο...

Για τις απειλές που δέχεται κατά της ζωής και για τον περίφημο φάκελο με μια σφαίρα που δέχθηκε στο γραφείο του μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην εφημερίδα Bild, λέγοντας ότι έχει αλλάξει άρδην η καθημερινότητά του...
«Δεν περπατώ μόνος στο δρόμο, δεν κάνω πλέον σπορ, δεν βγαίνω πια έξω με φίλους. Δεν έχω καθόλου χρόνο για όσα με ευχαριστούν» τόνισε χαρακτηριστικά παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι έχει διαμορφωθεί επικίνδυνο κλίμα στην Ελλάδα.

Κατα τα άλλα,στην ερώτηση για τις υπερβολικές θυσίες που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός και τη μεγάλη φτώχεια, ο υπουργός Οικονομικών απαντά πως «δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση», ενώ αναφέρεται σε προσπάθεια να πληρώσουν περισσότερους φόρους οι έχοντες από τους φτωχότερους.

Παράλληλα, ερωτηθείς για τις αρνητικές εκθέσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ αναφορικά με τους φτωχούς εισπρακτικούς μηχανισμούς της Ελλάδας, ο υπουργός απαντά πως «δεν είμαστε σαφώς στο ίδιο επίπεδο με τη Γερμανία σε επίπεδα υποδομών, μα κάνουμε μια καλή προσπάθεια».

Και συμπληρώνει: «Πολλοί άνθρωποι έχουν στιγματιστεί γιατί δεν πληρώνουν τους φόρους τους, ενώ ήδη βρίσκονται μερικοί από αυτούς στη φυλακή για φοροαποφυγή».