Τα ασυμβίβαστα εστία έντασης στο ΠΑΣΟΚ

Εκνευρισμός και μεγάλη αναταραχή επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ώρες εξαιτίας της σύγκρουσης βενιζελικών και εσωκομματικής αντιπολίτευσης για τα περίφημα ασυμβίβαστα.

Η σύγκρουση εκτυλίσσεται σε σφοδρότητα και «απώλειες», καθώς στελέχη που εξελέγησαν την κεντρική επιτροπή και.......... κατείχαν θέση στο κράτος παραιτήθηκαν από τη δεύτερη.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση (Καρχιμάκης, Παναγιωτακόπουλος, Πανταζής και άλλοι) επιμένει ότι η απαγόρευση στα μέλη της κεντρικής επιτροπής να κατέχουν έμμισθη θέση στο κράτος πρέπει να είναι καθολική, ενώ η Ιπποκράτους έχει διευκρινίσει ότι το συνέδριο ψήφισε τη ρύθμιση με την αίρεση ότι θα επιτρέπεται σε ένα ποσοστό 25% των μελών της κεντρικής επιτροπής να κατέχει και τέτοιου είδους θέση.

Η επιτροπή τήρησης του καταστατικού συνεδριάζει αυτή την ώρα, αλλά είναι δύσκολο να βρει άκρη. Στο μεταξύ παραιτήθηκε από μέλος του δ.σ του ΟΛΘ ο Αντώνης Σαουλίδης, όπως και η Νανά Βρυώνη από το δ.σ. του ΙΚΑ ΤΕΑΜ.

Η κυρία Βρυώνη μάλιστα εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Κάποιοι, δυστυχώς, φαίνεται ότι δεν έχουν λάβει ακόμα το μήνυμα του 9ου Συντακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, που ήταν η ΑΝΑΝΕΩΣΗ και η ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, ούτε το μήνυμα της κοινωνίας που μας έχει κατατάξει στα χαμηλότερα εκλογικά ποσοστά μας και εξακολουθούν να επιδίδονται σε μικροπολιτικά παιχνίδια παλαιάς κοπής. Τους γνωστοποιώ, λοιπόν, ότι υποβάλλοντας σήμερα 8/3/2012 την παραίτησή  μου από  μέλος του ΔΣ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον Διοικητή, κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, δεν κατέχω ουδεμία θέση στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που θα μπορούσε να θεωρηθεί, κατά τη γνώμη τους, ασυμβίβαστη με την εκλογή μου στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

Μετά ταύτα, με σημαία την ΑΝΑΝΕΩΣΗ που όλοι εμείς οι νέοι πρεσβεύουμε, ήρθε η ώρα να την κάνουμε πράξη! Ήρθε η ώρα για δουλειά!».

Σημειωτέον ότι θέσεις στο κράτος κατέχουν κι άλλα στελέχη, που όμως δεν είναι γνωστό τι θα κάνουν.

Μεταξύ τους είναι ο Μιχάλης Τζελέπης (ΟΓΑ), Ζέφη Δημαδάμα (σε οργανισμό του ΥΠΕΞ, οι Γρηγόρης Φελώνης και Έφη Χαλάτση στον ΟΠΑΠ, ο Χρήστος Πρωτόπαπας σε θυγατρική της εθνικής τράπεζας (με την υποσημείωση ότι έχει εκλεγεί και δεν έχει διοριστεί στη θέση αυτή) και άλλοι.