Χωρίς τίτλο

Με αγοραίους όρους που συναγωνίζονται- και ίσως ξεπερνούν- την αθυροστομία του Μπερλουσκόνι, ο κωμικός Μπέπε Γκρίλο ξεσπαθώνει κατά των Ιταλών πολιτικών, καταγγέλλοντας ένα βρώμικο παζάρι που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες, με διάφορες προσφορές «δολώματα» να καταφθάνουν στο κόμμα του.

«Αυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη ένα βρώμικο παζάρι. Στο Κίνημα μας φθάνουν συνεχώς προσφορές για την.......
προεδρία της Βουλής, για τις επιτροπές, μέχρι και για υπουργεία», λέει ο Γκρίλο, επιτιθέμενος στον Μπερσάνι που έχει αποκλείσει συνεργασία με τον Μπερλουσκόνι και έχει κάνει άνοιγμα στον «πεντάστερο».
«Ο Μπερσάνι είναι εκτός παιχνιδιού και δεν το συνειδητοποεί» λέει ο Γκρίλο, λέγοντας για ορισμένους πολιτικούς ότι έχουν κωλ…φατσα και καταγγέλλει χυδαίες συμπεριφορές από στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος.
«Αυτή είναι η πολιτική; Να κάνεις παζάρια; Να λες άλλο τη μια μέρα και την επομένη να το αναιρείς για (να ικανοποιήσεις) μετεκλογικές ανάγκες;» διερωτάται.
Όπως διαβεβαιώνει ο Γκρίλο, το Κίνημά του «θα ψηφίζει στην βουλή κάθε νόμο που ανταποκρίνεται στο πρόγραμμά του και δεν θα κάνει συμμαχίες» προειδοποιώντας πως αν τα μέλη του Pd «θέλουν να μετατρέψουν σε Βιετνάμ την κάτω Βουλή και την Γερουσία, το Κίνημα σίγουρα δεν θα κάτσει απλώς να (τους) κοιτάει».
Η απάντηση εκ μέρους του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) του Μπερσάνι ήρθε άμεσα: «δεν γίνεται καμία συναλλαγή κάτω από το τραπέζι. Παίζουμε καθαρά».