Απέδρασαν 11 κρατούμενοι μετά την αιματηρή εξέγερση στις φυλακές Τρικάλων

Ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ εισήλθαν  από το πρωί στις φυλακές Τρικάλων, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση, προκειμένου να ελεχθούν τυχόν κρατουμένοι με όπλα που βρίσκονται έξω από τα κελιά τους και να εντοπιστεί ο οπλισμός που πιθανόν είναι κρυμμένος, αλλά και για να γίνει καταμέτρηση των κρατουμένων...
 Εχθές το βράδυ, οι κρατούμενοι επιχείρησαν μαζική απόδραση, από την οποία τραυματίσθηκαν δύο εξωτερικοί φρουροί ενώ έντεκα κρατούμενοι κατάφεραν να ξεφύγουν, παρόλο που αρχικά είχαν καταμετρηθεί πέντε δραπέτες.

Όπως προέκυψε από την πρωινή έρευνα των ΕΚΑΜ οι 11 απέδρασαν με σχοινιά και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν τρεις φρουροί, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται διασηλωνημένος σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι δυο από τους τρεις εξωτερικούς φρουρούς που πυροβολήθηκαν από τους κρατούμενους χειρουργήθηκαν αργά τη νύχτα της Παρασκευής. Η κατάσταση του 40χρονου που είχε βληθεί στην κοιλιακή χώρα παραμένει κρίσιμη, ενώ βελτιώνεται η κατάσταση του 37χρονου που είχε τραυματιστεί στα πλευρά. Ο τρίτος φρουρός είχε τραυματιστεί επιπόλαια και απλώς του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.