Μη κυβερνητικό σωματείο πρόσφερε πετρέλαιο σε δημοτικό σχολείο της Καβάλας

mi-kyvernitiko-somateio-prosfere-petrelaio-se-dimotiko-sxoleio-tis-kavalasΣε μια προσπάθεια στήριξης των σχολικών μονάδων ανά την Ελλάδα και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Δεσμός για τα σχολεία», το μη κυβερνητικό σωματείο «Δεσμός» με την ευγενική υποστήριξη της Παπαστράτος ΑΒΕΣ πρόσφερε σήμερα στο δεκαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Ζυγού του Δήμου Καβάλας 3.000 λίτρα πετρέλαιο. Με την ενέργεια αυτή καλύπτεται ένα σημαντικό λειτουργικό κόστος για το σχολείο στο οποίο φοιτούν 200 παιδιά...
Ο αντιδήμαρχος Θόδωρος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε την εταιρεία για την προσφορά αυτή και υπογράμμισε ότι «η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι σημαντικό να έρχεται αρωγός στις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να παρέχονται οι ιδανικές συνθήκες για την φοίτηση των παιδιών».

Η εκπρόσωπος της «Δεσμός» Κατερίνα Ματσιάτου τόνισε ότι το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται σε συνολικά εικοσιένα σχολεία ανά την Ελλάδα και σκοπός της πρωτοβουλίας «Δεσμός για τα σχολεία» είναι η παροχή φιλόξενων και ζεστών τάξεων για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.

Από τη μεριά του ο διευθυντής επικοινωνίας της Παπαστράτος ΑΒΕΣ Νίκος Ιωάννου, σημείωσε ότι στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η εταιρεία ενισχύει σχολικές μονάδες ενώ υπογράμμισε ότι είναι χρέος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια σε περιόδους δύσκολες όπως αυτή που διανύουμε.
 
Να σημειωθεί ότι με αφορμή την παραπάνω πρωτοβουλία το ΠΑΜΕ Καβάλας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας εξέδωσαν ανακοινώσεις εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που όπως ισχυρίζονται μειώνουν το ρόλο και το έργο της πολιτείας.