Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου κρατούμενο

Κλαίει, αγωνιά, φωνάζει. Ο Τζόναθαν Τζέικομπ 26 ετών, είναι γυμνός, σε έναν ασφυκτικό χώρο στο αστυνομικό τμήμα της Μορτσελ, στο Βέλγιο. Λίγο αργότερα ανεβαίνει σε ένα κρεβάτι, προσπαθεί να βρει καταφύγιο στη γωνία κολλώντας στον τοίχο, ενώ έξι περίπου αστυνομικοί εισβάλουν στον θάλαμο ρίχνοντας ..........
χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Εκείνος προσπαθεί να απωθήσει τους άνδρες που φορούν στολές και έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δίνοντας τους κλωτσιές. Ωστόσο η ισχύς όλων των αστυνομικών είναι υπερβολική για έναν μόνο άνθρωπο, έτσι ο Τζέικομπ κρύβεται από τη μαύρη μάζα των ανδρών οι οποίοι ξεσπούν πάνω του με βία χτυπώντας τον με τα χέρια, τις ασπίδες και κάποια άλλα αδιευκρίνιστα αντικείμενα.

Όταν οι άνδρες διαπιστώνουν ότι υπάρχουν κηλίδες αίματος στον τοίχο, του κάνουν μια ένεση. Όταν όλη η έκρηξη οργής τελειώνει, στον χώρο μπαίνει ένας γιατρός όμως είναι ήδη αργά. Ο 26χρονος Τζέικομπ είναι ήδη νεκρός.

Ήταν Ιανουάριος του 2012, όμως οι σοκαριστικές εικόνες που έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, έγιναν γνωστές μόλις εχθές όταν μετέδωσε το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του αστυνομικού τμήματος της περιοχής Μορτσέλ, η εκπομπή «Panorama» του τηλεοπτικού δικτύου Vrt.

Ο νεαρός είχε συλληφθεί από την αστυνομία της Μορτσέλ ενώ βρισκόταν σε κεντρικό δρόμο και ήταν υπό την επήρεια αμφεταμίνης με δείγματα επιθετικής συμπεριφοράς.

Ένας γιατρός που τον εξέτασε πρότεινε να τον μεταφέρουν στο ψυχιατρικό νοσοκομείο της περιοχής, ωστόσο ο διευθυντής του αρνήθηκε. Έτσι ο νέος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου ζητήθηκε η βοήθεια από την αστυνομία της Αμβέρσας.

Βέβαια η έννοια «βοήθεια» που του προσέφεραν απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα, καθώς ο Τζέικομπ σύμφωνα με την αυτοψία έχασε τη ζωή του από εσωτερική αιμορραγία έπειτα από τα βίαια χτυπήματα των αστυνομικών.

Ένας από τους άνδρες και ο γιατρός του ψυχιατρικού νοσοκομείου έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν, ο πρώτος για την επίθεση στον νεαρό και ο δεύτερος για αμέλεια.