Κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα, είναι Έλληνας!

Η Νέα Δημοκρατία πλέει σε πελάγη ευτυχίας, επειδή η πλειοψηφία του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές βασικές διατάξεις του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για μια πιο συντηρητική και αμυντική διαχείρισή του ζητήματος με νέα νομοθετική ρύθμιση από την παρούσα κυβέρνηση...
Είναι πολιτική υποκρισία να συνθηκολογεί με τη ρατσιστική ατζέντα της «Χρυσής Αυγής», προσδοκώντας αφελώς πως έτσι θα ανακόψει την επιρροή της στο δεξιό ακροατήριο. Η «Χρυσή Αυγή» δεν πυκνώνει τις τάξεις της επειδή ξαφνικά οι Έλληνες έγιναν ρατσιστές και υπεραμύνονται της καθαρότητας του ελληνικού αίματος. Οι Έλληνες θέλουν να τιμωρήσουν το πολιτικό σύστημα, όχι τους μετανάστες.

Είναι πολιτική υποκρισία να είσαι έτοιμος να ξεπουλήσεις τη ΔΕΠΑ σε μια χώρα και την ίδια στιγμή να αρνείσαι την ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών από τη χώρα αυτή, τα οποία θα μπορούν να σου πληρώνουν τα επόμενα πενήντα χρόνια το ΙΚΑ.

Είναι πολιτική υποκρισία να δίνεις πολυετείς άδειες παραμονής σε όσους αγοράζουν ακίνητο στην Ελλάδα και να αρνείσαι την ιθαγένεια σε ένα παιδί που γεννήθηκε εδώ. Καλά κάνεις με το ένα, άλλωστε πρώτος το υποστήριξα από αυτό το blog και μπράβο στο Υπουργείο Ανάπτυξης που πήρε μετά από μερικές μέρες αυτή την πρωτοβουλία, αλλά πρέπει να κάνεις και το άλλο. Αλλιώς η υποκρισία, «δύο μέτρα, δύο σταθμά», κάνει την κοινωνία να σιχαίνεται ακόμη περισσότερο το πολιτικό σύστημα.

Όπως επίσης υπάρχει και μια πελώρια πολιτική υποκρισία από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Δεν υποστηρίζει σήμερα την πολιτική του για το θέμα, επειδή ο νόμος ήταν του Ραγκούση! Επειδή ο Ραγκούσης έχει πλακωθεί με τον Βενιζέλο το ΠΑΣΟΚ κάνει σήμερα την «πάπια» και ζητάει γενικώς και αορίστως την απομόνωση της «Χρυσής Αυγής». Να, η απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας είναι πεδίον δόξης λαμπρό, αν το ΠΑΣΟΚ εννοεί πραγματικά αυτά που λέει και δεν υποκρίνεται.

Πιστεύω λοιπόν πως όλη αυτή η συζήτηση είναι απολύτως υποκριτική. Κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα, πρέπει να είναι Έλληνας. Όλα τα υπόλοιπα είναι προκαταλήψεις και συνομωσιολογικές φαντασιώσεις για κάποια σκοτεινά κέντρα που επιδιώκουν να αφανίσουν τον Ελληνισμό. Λυπάμαι που θα το πω αλλά έχω δυσάρεστα νέα για όσους σκέφτονται έτσι. Ο Ελληνισμός αφανίζεται από τις λάθος επιλογές του και τη στενοκεφαλιά του.

Ο ελληνικός πληθυσμός γερνάει. Η χώρα αυτή για να συνεχίσει να υπάρχει πρέπει να δημιουργεί το μέλλον της και το μέλλον είναι επόμενες γενιές που θα μιλάνε και θα σκέφτονται ελληνικά, που θα γνωρίζουν την ελληνική ιστορία και θα αισθάνονται περηφάνια να λέγονται Έλληνες. Αυτές οι γενιές δεν μπορούν να γεννηθούν πλέον φυσικά, το δείχνουν όλες οι τάσεις και οι αριθμοί. Αυτές τις γενιές πρέπει να τις δημιουργήσουμε στα ελληνικά σχολεία και στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Το πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση που είναι και η μόνη ρεαλιστική, είναι η ελληνική πολιτεία να κάνει το αυτονόητο. Να εντάσσει στον κοινωνικό της ιστό κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα, ανεξάρτητα από χρώμα και φυλή. Αλλιώς δημιουργείς γενιές ξένων, ενώ έχεις απόλυτη ανάγκη για γενιές Ελλήνων.

Είναι άλλο πράγμα να φυλάω τα σύνορά μου, είναι άλλο πράγμα να εξαρθρώνω τα κυκλώματα δουλεμπόρων που διακινούν ανθρώπους και είναι άλλο πράγμα να παραχωρώ την ελληνική ιθαγένεια σε κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα μου. Δεν είναι δυνατόν για τα δύο πρώτα να κάνεις ελάχιστα πράγματα και για το τρίτο να εξαντλείς υποκριτικά την αυστηρότητά σου.

Η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τα παιδιά που θα αντικρύσουν το φως της. Αλλά θα πρέπει κάτι να τους πει. Θα πρέπει να τους δώσει λόγους και αιτίες να αισθάνονται περήφανα που είναι Έλληνες. Αυτό είναι το δύσκολο. Το νόημα του να είσαι Έλληνας στο σύγχρονο κόσμο. Κι αυτό δεν θα το δώσουν ποτέ οι Μιχαλολιάκοι και οι Κασιδιάρηδες. Γιατί «δεν το’ χουν»!

ΥΓ: Καλή επιτυχία στον πρωθυπουργό που διαπραγματεύεται στις Βρυξέλλες το ποσό που θα πάρει η Ελλάδα στο πέμπτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης 2014-2020. Τα 14 δις που ακούγονται είναι πολύ λίγα. Ελπίζω να είναι επικοινωνιακή τακτική του να κρατηθεί χαμηλά ο πήχης, για να επιστρέψει νικητής ο Σαμαράς με κάτι τις παραπάνω.

rizopoulospost.com