HOT DOC: 4 και 5 Αυγούστου 2010 αντιγράφτηκε το USB. Ποιος πείραξε τη λίστα Λαγκάρντ;

Δεν πείραξε απλώς κάποιος τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά όπως δείχνουν τα εργαστηριακά ευρήματα, δούλεψε επάνω της συστηματικά, σε χρόνους που δεν συμβαδίζουν με όσα επίσημα έχουν καταθέσει υπουργοί και άλλοι εμπλεκόμενοι. Το μεγαλύτερο ψέμα όμως, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει σήμερα, Πέμπτη, το περιοδικό HOT DOC, είναι το πότε και πώς έφτασε πραγματικά στην Ελλάδα...
Όσοι τη χειρίστηκαν απαντούν με αοριστία, πως έφτασε το φθινόπωρο του 2010, χωρίς κανένας να προσδιορίζει την ακριβή ημερομηνία.
Στη συνέχεια, ο Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε, πως την αντέγραψε σε ένα USB. Από αυτήν την παραδοχή του πρώην υπουργού Οικονομικών αρχίζουν οι αποκαλύψεις του περιοδικού, που έκανε και την αποκάλυψη των ονομάτων που περιλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ.
Το USB στικάκι που είχε στην κατοχή του ο Κώστας Βαξεβάνης παραδόθηκε στο πιστοποιημένο εργαστήριο ηλεκτρονικής έρευνας, την "Εγκληματολογική Εταιρεία  Πραγματογνωμόνων και Τεχνικών Συμβούλων επί θεμάτων εγγράφων και γραφής ψηφιακών πειστηρίων Forencic Associates" για επεξεργασία.