Η Σκοπούλη ζήτησε να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Η διεύρυνση των κριτηρίων για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης αλλά και η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης λόγω και της αύξησης των ατμοσφαιρικών ρύπων εξαιτίας της καύσης ξύλων, έπεσε στο τραπέζι της συζήτησης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο υπουργείο Περιβάλλοντος...
Σύμφωνα με πληροφορίες του tovima.gr, η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη που συμμετείχε στη σύσκεψη, υποστήριξε πως το θέμα της δημόσιας υγείας είναι σημαντικότερο από εκείνο του λαθρεμπορίου καυσίμων. Μάλιστα, η θέση αυτή της υφυπουργού βρήκε σύμφωνους τους περισσότερους από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών κατά τη διάρκεια της σύσκεψης προτάθηκε η άμεση μείωση του ειδικού τέλους κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο και παράλληλα, προτάθηκε ως ισοδύναμο μέτρο η διεύρυνση των προϋποθέσεων χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης.

Αλλη μία πρόταση που έπεσε στο τραπέζι ήταν η προώθηση της διασύνδεσης περισσότερων νοικοκυριών με το φυσικό αέριο δίνοντας ως κίνητρο φοροαπαλλαγές.

Παράλληλα αποφασίστηκε να γίνει έκκληση προς τους πολίτες, εάν έχουν τη δυνατότητα, να χρησιμοποιούν πετρέλαιο ή φυσικό αέριο και να μην καταφεύγουν στη χρήση βιομάζας.

Ακόμη, τα συναρμόδια υπουργείο πρόκειται να προχωρήσουν στην έκδοση οδηγιών σχετικά με τα καυσόξυλα και τα πέλετ.