Υπόγεια καταφύγια πυρομαχικών ετοιμάζει ο ινδικός Στρατός

Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο ξεκίνησε η Ινδία με σκοπό την κατασκευή ενόςε τεράστιου υπόγειου δικτύου τούνελ όπου θα φιλοξενούνται πύραυλοι, ρουκέτες και πυρομαχικά και όλα αυτά λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της χώρας με το Πακιστάν και την Ινδία...
Εκτός του γεγονότος ότι η κίνηση αυτή της δημιουργίας του υπόγειου δικτύου πυρομαχικών πρόκειται να ενισχύσει τον ανεφοδιασμό των ινδικών στρατιωτικών δυνάμεων σε περίπτωση πολέμου καθώς βρίσκονται κοντά στη γραμμή του μετώπου ιδιαίτερα με το Πακιστάν πρόκειται να βοηθήσουν και στην επιβίωση των αποθεμάτων πυρομαχικών ιδιαίτερα κατά τις πρώτες ώρες ενός πολέμου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο πακιστανικός και ινδικός Τύπος ο αρχηγός του ινδικού Στρατού στρατηγός Bikram Singh προωθεί τη φύλαξη τουλάχιστον 2500 μετρικών τόνων πυρομαχικών σε υπόγεια τούνελ πυρομαχικά τα οποία είναι «ακριβά και επιχειρησιακά σημαντικά» και αυτά πρόκειται να αποθηκευτούν σε υπόγεια τούνελ τα οποία βρίσκονται στις περιοχές της βόρειας και ανατολικής διοίκησης του ινδικού Στρατού.

Αν και οι σχέσεις με το Πακιστάν δεν είναι καθόλου καλές οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κατασκευή των δυο πρώτων «πιλοτικών» σηράγγων πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις περιοχές Leh και Sikkim στα βόρεια σύνορα με την Κίνα, καθώς η τελευταία θεωρείται ο σημαντικότερος «μακροπρόθεσμος εχθρός» για την Ινδία.

Μόλις οι δύο αυτές πιλοτικές κατασκευές ξεκινήσουν τότε παρόμοιες θα αρχίσουν ν κατασκευάζονται και δυτικότερα κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

«Τα υπόγεια αυτά καταφύγια θα κάνουν ιδιαίτερα δύσκολο για τον εχθρό να καταστρέψει τα αποθέματά πυρομαχικών μας. Τόσο η Κίνα όσο και οι ΗΠΑ φυλάσσουν τα περισσότερα πυρομαχικά τους σε ανάλογα υπόγεια καταφύγια», δήλωσε ανώνυμη πηγή του ινδικού υπουργείου Άμυνας σε ινδική εφημερίδα.