ΚΑΡΤΕΣ – ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΑΡΠΑΓΗ

  ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

Άγιες μέρες είναι προσπαθήσαμε να μην κολαστούμε αλλά που να μας αφήσουν ν’ αγιάσουμε. Μας προβληματίζει εδώ και μέρες – από τη στιγμή που βγήκε σαν διαρροή και ο καναπεδάτος Έλλην δεν αντιδρά – η δήθεν χρήση της πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας κατά της φοροδιαφυγής!...  Που αν είναι δυνατό να λέγεται κάτι τέτοιο ως λύση!. Και δε μας λέει το υπουργείο Αν-Οικονόμητων το πολύ απλό αλλά μας κάνει για άλλη μια φορά τον χορηγό των.........
τραπεζιτών. Το πολύ απλό ερώτημα είναι αφού η οποιασδήποτε μορφής κάρτα βοηθά στην πάταξη της φοροδιαφυγής γιατί τότε οι εκατοντάδες χιλιάδες – αν όχι και εκατομμύρια- κάρτες που υπάρχουν στην αγορά δε σταμάτησαν την φοροδιαφυγή που συνεχίζεται και αυξάνεται απτόητα?.  Αν προστεθούν κάρτες – οποιασδήποτε μορφής- στην αγορά τί θ΄αλλάξει παρά μόνο τα κόζια υπέρ των τραπεζιτών και αύξηση της φοροδιαφυγής όπως έχει γίνει μέχρι τώρα?. Όταν γνωρίζει και το τελευταίο νήπιο της χώρας  ότι η φοροδιαφυγή ως πολιτική επιλογή δεν υπάρχει στην ατζέντα των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης.  
       Τα ιερά τοτέμ των κυβερνητικών κομμάτων θα είναι πάντα στο απυρόβλητο, και θα εκτελείται ο απλός Έλληνας είτε πάρουμε όλοι αναγκαστικά τις κάρτες είτε όχι. Τους τα λένε άλλωστε οι ξένοι δανειστές τους μέσα από τα έντυπα τους κα γινόμαστε βούκιινο κάθε μέρα παγκοσμίως.  Άρα τί κρύβεται πίσω από την αναγκαστική χρήση καρτών από όλους μας ?.