Τα σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για τα τρομοκρατικά χτυπήματα

Τρία βασικά σενάρια σε μια προσπάθεια να ρίξουν φως στη νέα "γενιά" τρομοκρατίας εξετάζουν οι αξιωματικοί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά το μπαράζ επιθέσεων.
Πάντα βρίσκεται υπό εξέταση ο ρόλος του Νίκου Μαζιώτη που παραμένει άφαντος από το περασμένο καλοκαίρι...
Το κυρίαρχο σενάριο στην ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, είναι ότι η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ οργανώθηκε από τον 42χρονο δημιουργό της οργάνωσης "Επαναστατικός Αγώνας", Νίκο Μαζιώτη.
Υποστηρίζουν ότι το χτύπημα στη λεωφόρο Συγγρού "αντιστοιχεί στη δυναμική και την κλάση μόνο του Μαζιώτη".

Με την άποψη αυτή δεν συμφωνούν όλα τα στελέχη. Υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι τον τελευταίο καιρό ο Μαζιώτης ήταν ανενεργός και χωρίς σύστημα υποστήριξης, ότι η χρήση αυτοκινήτου για το χτύπημα και όχι μηχανής όπως σε άλλες επιθέσεις δεν του ταιριάζει, καθώς και ότι δεν είχε άμεσες σχέσεις με τις καταλήψεις κτιρίων, ώστε να χτυπήσει τώρα με αφορμή την βίλα Αμαλίας.

Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, το χτύπημα στα γραφεία της ΝΔ προέρχεται από οργάνωση - βραχιόνα της πολυσύνθετης "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς", καθώς η ληστεία στην Πάρο και τα όπλα στην πολυτεχνειούπολη δείχνουν ότι υπάρχουν ασύλληπτα ή νέα μέλη.
Το τρίτο σενάριο που εξετάζει η ΕΛΑΣ είναι να πρόκειται για το πρώτο ένοπλο χτύπημα οργάνωσης που ως τώρα προχωρούσε μόνο σε εμπρηστικές επιθέσεις.
Ορισμένες από τις ομάδες αυτές, όπως αναφέρουν οι αξιωματικοί, είχαν άριστη οργάνωση και θυμίζουν την περίπτωση εμπρησμού στη Microsoft στο Μαρούσι τον περασμένο Ιούνιο.