Η λίστα Λαγκάρντ έφερε και πόλεμο Τσίπρα εναντίον Μπόμπολα-Ψυχάρη

Ενας νέος γύρος πολιτικο-εκδοτικής αντιπαράθεσης με απρόβλεπτες συνέπειες ξέσπασε μεταξύ των ιδιοκτητών του τηλεοπτικού καναλιού Mega και του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη διερεύνηση ευθυνών για τη λίστα Λαγκάρντ. Στο στόχαστρο του κ. Τσίπρα βρίσκονται οι κκ. Μπόμπολας και Σταύρος Ψυχάρης, δύο από τους ιδιοκτήτες του καναλιού...
Πρώτος ξεκίνησε την επίθεση εναντίον των δύο εκδοτών ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με ανακοίνωσή του την προηγούμενη Παρασκευή στοχοποιούσε τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη γιατί αμφισβητούσε με σχόλιά του στο Mega ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει στοιχεία ενοχής του Ευάγγελου Βενιζέλου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιούσε και την οικογένεια Μπόμπολα (μέτοχο του Mega αλλά και εκδότη του «Εθνους», μεταξύ άλλων) επειδή διαθέτει λογαριασμό στην Ελβετία που αναγράφεται στη λίστα Λαγκάρντ και άφηνε να εννοηθεί ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στο νέο δάνειο που έχει συνάψει το Mega και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο το κανάλι προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι αθώος στο θέμα της λίστας.

«...Ο κ. Πρετεντέρης απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμμία ένδειξη ποινικών ευθυνών για τον κ. Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσκομίσει στοιχεία και να σταματήσει τους καυγάδες στα τηλεπαράθυρα.

Ενημερώνουμε τον κ. Πρετεντέρη να μην ανησυχεί, διότι σκοπεύουμε να προσκομίσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την τεκμηρίωση της πρότασής μας» έγραψε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ.