Συνεργασία Κίνας-Κύπρου

Η συνεργασία Λευκωσίας-Πεκίνου στους τομείς της γεωργίας και του περιβάλλοντος, καθώς και η ολοκλήρωση των διαδικασιών για εξαγωγές κυπριακών προϊόντων προς την Κίνα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής συνάντησης που είχε την Τετάρτη στο γραφείο του ο Υπουργός Γεωργίας Σοφοκλής Αλετράρης με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο Liu Xinsheng...

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Αλετράρης επισήμανε το θετικό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της γεωργίας και του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στα δύο Μνημόνια Συναντίληψης που υπογράφηκαν το 2007 μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κίνας για συνεργασία στους τομείς αυτούς.

Προστίθεται ότι ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης των διαδικασιών, ώστε να καταστεί δυνατή η εξαγωγή εσπεριδοειδών, χοιρινού κρέατος και επεξεργασμένων προϊόντων χοιρινού κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς και υδρόβιων – αλιευτικών προϊόντων από την Κύπρο στην Κίνα.
Τέλος, αναφέρεται ότι επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση των δύο πλευρών για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση της συνεργασίας στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Γεωργίας, ενώ ο κ. Xinsheng είπε ότι θα καταβάλει από την πλευρά του κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.

(sigmalive)