Ευθύνες στη διευθύντρια του Ψυχιατρείου και σε Αραβαντινό για την "πισίνα" στο Κορυδαλλό

Το πόρισμα των υπηρεσιών του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατασκευή της λεγόμενης "πισίνας" μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, διαπιστώνει ότι για την κατασκευή της δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση του υπουργείου Δικαιοσύνης και ότι δεν είχε εκδοθεί σχετική οικοδομική άδεια.
Επίσης, το πόρισμα επιρρίπτει ευθύνες στη διευθύντρια του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού Κωνσταντίνα Γέρου και στον αρχιφύλακα και συνδικαλιστή Αντώνη Αραβαντινό...

Ο αρχιφύλακας του Ψυχιατρείου των Φυλακών, είχε υποστηρίξει ότι η πισίνα στον προαύλιο χώρο του Ψυχιατρείου δεν είναι πισίνα αλλά χώρος για να μαζεύουν το νερό (δεξαμενή) και διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να βλέπουν "κάτι ωραίο" οι κρατούμενοι.
Για την υλοποίηση του έργου απασχολήθηκαν 20 κρατούμενοι και το κόστος κυμάνθηκε από 25.000 έως 35.000 ευρώ. Η πισίνα αυτή έχει διαστάσεις 4 x 8 μέτρα και το βάθος της είναι τριών επιπέδων: ρηχό με 1 μέτρο, μεσαίο μ 1,5 μέτρο και βαθύ με 2 μέτρα βάθος. Κοντά στην πισίνα είχε δημιουργηθεί και μπάρμπεκιου.
Μετά την επιτόπια αυτοψία στο χώρο του Ψυχιατρικού Καταστήματος Κορυδαλλού που πραγματοποίησε το τεχνικό κλιμάκιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στα τέλη του Ιουλίου, είχε διαταχθεί άμεση αφαίρεση της πισίνας και λοιπών κτισμάτων "που δεν συνάδουν με τη λειτουργία του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης και την άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας προς αποφυγή τυχόν ατυχημάτων".