Τα Τρίκαλα, ο “συνδικαλιστής” και η ..στάση Δημάρχου, εισαγγελέα και κομμάτων

 Του Πέτρου Τρουπιώτη



 Τις τελευταίες μέρες , κάνει το γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο, από τα Τρίκαλα, όπου  συνδικαλιστής των υπάλληλων του Δήμου, βρίζοντας και απειλώντας , προσπαθεί να βγάλει όσους υπάλληλους του δήμου δεν θέλουν να απεργήσουν, έξω από το κτίριο, ενώ συμπεριφέρεται άσχημα ακόμα και σε δημότες που έχουν πάει εκεί για να διεκπεραιώσουν μια υπόθεση τους.
   Ο κύριος αυτός, που όπως φαίνεται θεωρεί ότι το δημαρχείο είναι  ιδιοκτησία του και οι υπάλληλοι υπήκοοι του , είναι........... σαφές ότι έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα συνδικαλιστικά όρια και νομίζει πως μπορεί να κάνει ότι θέλει.
 Αν κανείς δει το βίντεο, με τον κύριο αυτό, αν δηλαδή μπορεί να χαρακτηρίσει κύριος ένας άνθρωπος που σε έξαλλη κατάσταση περιφέρετε στα γραφεία, αποκαλεί γαϊδούρες τις υπάλληλους , απειλεί ότι θα τις βγάλει έξω με την βία και κλείνει τις πόρτες και τα φώτα, πραγματικά θα εξοργίσει, έστω και αν δεν έχει καμιά σχέση με τον συγκεκριμένο Δήμο, έστω και αν θεωρεί ότι σωστά απεργούσαν οι υπάλληλοι, έστω και αν ο ίδιος ήταν απεργός.
 Ο συγκεκριμένος κύριος, Πρόεδρος των υπάλληλων του Δήμου όπως πληροφορούμε και στέλεχος του ΚΚΕ παλαιοτέρα στην περιοχή , με το όποιο όμως κάποια προβλήματα μου λένε ότι έχει (πιθανόν  και λόγω της συμπεριφοράς του …) θεωρεί ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει, όπως θέλει και  ότι ο ίδιος νομίζει σωστό.
  Και βέβαια, ο συγκεκριμένος κύριος και ορισμένοι άλλοι γραφικοί τύποι που τον ακολούθου και επιβραβεύουν τα όσα λέει καταγράφοντας μάλιστα τα πάντα στην κάμερα για να μην χαθεί η σχετική …επαναστατική φάση, μπορεί να νομίζουν ότι είναι “μάγκες ”  και έξυπνοι . Μπορεί να θεωρούν το δημαρχείο τσιφλίκι τους και ολους τους άλλους υπάλληλους και υπηκόους τους. Μπορεί να συμπεριφέρονται όπως η αγωγή τους  επιτρέπει…
  Το ζήτημα όμως είναι άλλο.
Ποιοι τους επιτρέπουν να συμπεριφέρονται έτσι.
 Ο Δήμαρχος, γιατρός μαθαίνω στο επάγγελμα, που έχει εκλεγεί το 2010 με την σημαία του ΠΑΣΟΚ (δεν γνωρίζω αν είναι ακόμα). Δεν έπρεπε να αντιδράσει, δεν έπρεπε να κάνει ακτή για να προστατεύει τους υπάλληλους που ήθελαν να δουλέψουν αλλά και τους δημότες των Τρικάλων , που είχαν πάει για κάποια δουλειά τους εκεί. Δεν θα έπρεπε να δείξει ότι ο κύριος αυτός δεν είναι ιδιοκτήτης του δημαρχείου.
 Και αφού δεν το έκανε τότε, δεν θα έπρεπε ήδη να έχει ζητήσει κάποια ΕΔΕ, έτσι ώστε να αντιληφτούν όλοι ότι ο τσαμπουκάς δεν παίρνει πια.  Η ο κ Δήμαρχος δεν θέλει να τα βάλει με τους συνδικαλιστές;
  Δεν έπρεπε οι αρμόδιοι της περιφέρειας Θεσσαλίας για το προσωπικό να έχουν αντιδράσει όπως ο νομός τους επιτρέπει
 Δεν θα έπρεπε ο τοπικός εισαγγελέας να κινηθεί , αυτεπάγγελτα, μια και ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής, απειλεί πολίτες , και κινείται σε δημόσιο χώρο καταχρώμενος την ιδιότητα του;
Δεν θα έπρεπε το κόμμα στο όποιο λέει ότι πιστεύει, το ΚΚΕ , αλλά και τα αλλά κόμματα των Τρικάλων να έχουν καταδικάσει την απαράδεκτη αυτή στάση του;
Δεν θα έπρεπε το εργατικό κέντρο της πολύς να τον έχει ήδη καταγγείλει;
  Μήπως τελικά είμαστε όλοι , όσοι ανεχόμαστε τόσα χρόνια, τέτοιες συμπεριφορές, συνένοχοι;;;;
 
ΥΓ. Η περίπτωση των Τρικάλων , δεν είναι η μοναδική. Απλώς αυτή είδε το φως της δημοσιότητας.
Αποδεικνύει επίσης το ποσό στρεβλά λειτούργει ο συνδικαλισμός στην χώρα μας και τού νομίζουν ότι είναι ορισμένοι συνδικαλιστές.
 Αλήθεια, ο κύριος αυτός εργάζεται σε καμιά υπηρεσία η … απλώς πληρώνεται από τον Δήμο  για να συνδικαλίζεται;