ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ …. ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ



ΤΟΥ ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 

 
Πολλά ακούγονται σήμερα για τις δήθεν τρομοκρατικές διαθέσεις και επιθέσεις πολιτών εναντίων πολιτικών προσώπων και ατόμων που βρίσκονται στην πολιτική ζωή. Βέβαια αυτό που εκπλήσσει είναι, η έκπληξη που αισθάνονται αυτοί οι άνθρωποι για τους προπηλακισμούς.
Η βία των πολιτών είναι αποτέλεσμα της πολιτικής βίας και της πολιτικής ασυδοσίας αυτών που κατέχουν την εξουσία, που συνεχώς απαξιώνουν και κατηγορούν έναν ολόκληρο λαό, αποποιούνται την..........
ευθύνη,  ρίχνοντας  τα χρέη και τα βάρη στις πλάτες των υπηκόων τους, χωρίς όμως να αφήνουν τα δικά τους προνόμια. Έτσι θα μπορούσε να σταθεί το μαζί τα φάγαμε αν, π.χ,  μερικοί  που φάγανε τον ελέφαντα μαζί με την ουρά του, πήγαιναν φυλακή και πολλές από τις παράνομες περιουσίες, που αποκτήθηκαν, κατασχότανε. Δεν νοείται, ότι εδώ και τριάντα πέντε χρόνια δεν έχει τιμωρηθεί κανένας και τα σκάνδαλα είναι πολλά, αρχίζοντας από τα περιβόητα πάμπερς, του Ανδρέα Παπανδρέου, που θα κυνηγούσε με μανία η κυβέρνηση Μητσοτάκη, το 1990-1993, αλλά αντί αυτών ανακαλύφτηκαν μετά τα πρώτα σκάνδαλα της Σίμενς, που θα κυνηγούσε ο Ανδρέας, που φυσικά διαδέχθηκαν τα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου, των εξοπλιστικών προγραμμάτων, πολλά, τα σκάνδαλα των Ολυμπιακών αγώνων, της μονής Βατοπεδίου, του Ζαχόπουλου, κλπ. Και από όλους αυτούς μετράμε μόνο τον θάνατο του συχωρεμένου Μένιου του Κουτσόγιωργα, που φορτώθηκε όλα τα σκάνδαλα και φυσικά οι νεκροί δεν μιλάνε και σήμερα του Άκη του Τσοχατζόπουλου και της γυναίκας του που απολαμβάνουν Σολομούς και χαβιάρια στις φυλακές Κορυδαλλού ενώ η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει εδώ και 3 χρόνια. Βέβαια ξεχάσαμε ότι ο Βαξεβάνης, κατέληξε στην φυλακή γιατί δημοσιοποίησε την λίστα Λαγκάρτ, που την έψαχναν 3 χρόνια ενώ όλοι οι άλλοι είναι έξω. Εδώ η δικαιοσύνη παρέβη αμέσως και αστραπιαία… βέβαια, σωστά, αφού μπορεί να θιχτούν και άτομα που δεν έχουν ανάμιξη ή που νόμιμα είχαν πράξει. Αλλά και πάλι ο εισαγγελέας άσκησε έφεση στην αθωωτική απόφαση ..μα τι ζήλος είναι αυτός; …Πότε θα ασκηθεί η δίωξη όμως σε αυτούς που είναι στην λίστα; Εκεί …σιγή ιχθύος …..πάνε τόσο σιγά που όταν τελειώσουν όλοι θα έχουν αποδημήσει εις κύριων.
Η πολιτική βία φυσικά τα τελευταία χρόνια είναι τόσο μεγάλη που σε άλλες περιπτώσεις θα είχε καταλήξει σε έκτροπα …αλλά για την ώρα τίποτα …αφού  δύο εκατομμύρια άνεργοι πίνουν αμέριμνοι τον καφέ τους,  χωρίς να τους απασχολεί το …ίσως πρόβλημα της ανεργίας.
Αν θυμηθούμε το κοντινό 2007, τότε που παίρναμε ακόμα αυξήσεις στους μισθούς μας και καιγότανε χωρίς λόγο η μισή Αθήνα, κατέβαιναν και κλείνανε τους δρόμους οι αγρότες και ταλαιπωρούνταν ο κόσμος, με 40 λεπτά το πετρέλαιο θέρμανσης,   ο ΟΤΕ ήταν Ελληνικός και μάλιστα από τους μεγαλύτερους κολοσσούς, δεν εννοείτο να πούνε τίποτα, για τον υπερκερδοφόρο ΟΠΑΠ, ενώ με την παραμικρή νύξη για μη αύξηση οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ κατέβαζαν τους διακόπτες και αφήνανε τον κόσμο για ώρες στο σκοτάδι, φυσικά αν μιλούσαν για ιδιωτικοποίηση θα είχαμε ίσως και θύματα, με 9-12% ΦΠΑ, χωρίς χαράτσια, χωρίς διπλές φορολογίες στα ακίνητα, με 14 μισθούς και φυσικά χωρίς την μείωση που ίσως φτάνει και το 50%, των μισθών, .....αλλά όπως λέμε παίρναμε και αυξήσεις, ενώ λίγοι σκεφτότανε να ξενιτευτούνε.  Τώρα, πολλοί ετοιμάζουν αδιαμαρτύρητα τις βαλίτσες τους για να φύγουν από την πατρίδα τους. Βέβαια οι υπαίτιοι της όλης ιστορίας δηλαδή αυτοί που φέρανε την χώρα σε αυτήν την κατάσταση μένουν και μάλιστα με παχυλούς μισθούς των 7-10.000 ευρώ, κονταροχτυπιούνται ποιος έχει το ποιο ακριβό ρόλεξ, ενώ έξω ο κόσμος αρχίζει να ψάχνει τα σκουπίδια για το πεταμένο λαρδί ..που σε λίγο θα το θεωρεί ως το χρυσό ΄ρόλεξ … αφού πεταμένο δεν θα υπάρχει ούτε το… μουχλιασμένο. Δεν λέμε για ληγμένα, γιατί αυτά με νόμο μπορούν να πουλιούνται; Αν έστω και κατά διάνυα γινότανε αυτό πριν 5 χρόνια θα είχε σηκωθεί και ο συγχωρεμένος ο Φλωράκης για να διαδηλώσει. Φυσικά, αν σκεφτούμε ότι όλοι οι νόμοι που περνούν είναι αντισυνταγματικοί, αλλά εφαρμόζονται, τότε θα αναρωτηθούμε; Μα ποιοι, τότε καίγανε την Αθήνα και την Ελλάδα όλη και σήμερα κοιμούνται όρθιοι ή μήπως εξυπηρετούσαν τα τυφλά και αλητήρια σχέδια για να φτάσουμε σε αυτήν την κατάσταση και να έχουμε αυτά τα ….λαμπρά αποτελέσματα.
Σε αυτά βέβαια συντέλεσε και η δημοκρατική Ελευθέρα ιδιωτική τηλεόραση που με τις υπερπαραγωγές της αποχαύνωσης, με προγράμματα που θα αποτελούσαν σε άλλες εποχές προσβολή της ελάχιστης διανοητικής ικανότητας και προσβολή της ανθρώπινης ύπαρξης. Κάποτε ο κινηματογράφος αλλά και η τηλεόραση έφτιαχναν ταινίες που πήραν όσκαρ, έφτιαξαν ταινίες που αγαπήθηκαν και βλέπονται ακόμα …. Σήμερα …ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής που κατακρεούργησε χιλιάδες Έλληνες είναι από τις καλύτερες παραγωγές τους, ενώ αδιάντροπα προβάλουν τις διαφορές εκπομπές αλλά Ανίτα και άλλες πρωινές εκπομπές όπου για ώρες θα σου μιλούν αν σκίστηκε το καλσόν της τάδε τραγουδίστριας ή αν φαινότανε το βρακί της ή πολλές φορές που δεν φορούσε (αλήθεια τι το κακό και το σχολιάζουν;), ξεφτιλισμένες αντιγραφές εκπομπών όπως ντανσινγκ γουιθ δε σταρς, που ούτε καν να τις μεταφράσουν δεν είναι ικανοί, ή η άλλη τοπ μοντελ, πως δηλαδή η κόρη σου να γίνει, ….κοπέλα με αρχές, κλπ ….. Το ποιο κουφό όμως της υπόθεσης είναι όταν ακούς τα νούμερα τηλεθέασης ….Εκεί ακούς κάτι νούμερα τρέλα και λες: …μήπως είναι πειραγμένα γιατί στα γκάλοπ αυτές οι εκπομπές είναι για πέταμα πως βγαίνουν πρώτες;…. Ίσως κάποτε να υπήρχε και ΕΡΣ, αλλά και αυτό κάπου έχει χαθεί, όπως λέμε χαμένοι στο χάος.

. e-mail: panosmandalos@yahoo.gr.