Για τον Αλέκο τσακώνονται Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

«Φυτίλι» άναψε σήμερα ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος συχνά πυκνά αναλαμβάνει ρόλο... μπουρλοτιέρη, φέρνοντας στο δημόσιο διάλογο απόψεις που σίγουρα είναι αντισυμβατικές. Έτσι λοιπόν, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού σε τηλεοπτική συνέντευξή του ανέφερε ότι «έχουμε ένα νόμισμα (σ.σ. ευρώ) που δεν έχει σχέση με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της Ελλάδας», βάζοντας τις βάσεις για ένα νέο γύρο σκληρών αντεγκλήσεων ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον ΣΥΡΙΖΑ, έστω κι αν ο έμπειρος πολιτικός εδώ και καιρό δεν ανήκει σοτυς κόλπους της..........
αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με αφορμή την πρωινή δήλωση του κ. Αλαβάνου, ο Σίμος Κεδίκογλου δεν άφησε, αυτό που θεώρησε ως ευκαιρία, να «πέσει κάτω», εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τον... πρώην επικεφαλής του όσο και προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανοικτή η πόρτα της επιστροφής του «Μετώπου» στο υπό διαμόρφωση ενιαίο κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ο κυβερνητικος εκπρόσωπος έκανε λόγο για «μαύρη κωμωδία επιστροφής στη δραχμή», σκηνοθετούμενη από τους Αλαβάνο - Λαφαζάνη.

Στην αναφορά του κ. Κεδίκογλου, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε, σε σκωπτικό τόνο, ότι «οι εγγραφές των μελών για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη» έχουν ολοκληρωθεί, μα εάν το επιθυμεί, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης μπορεί να αρθρογραφήσει επί των εσωκομματικών εξελίξεων στην «Αυγή».

Με το κρίσιμο Eurogroup να βρίσκεται σε εξέλιξη, την υπομονή για την εκταμίευση της δόσης να εξαντλείται και την αντοχή της ελληνικής κοινωνίας να έχει υπερβεί τα συμβατικά όριά της, ο Αλέκος Αλαβάνος έθεσε ένα ζήτημα, που πέρα από ευφυολογήματα και, περισσότερο ή λιγότερο, έξυπνες ατάκες, αναμφίβολα αναδεικνύεται εκ νέου, ανεξάρτητα από την αξιολόγησή του. Όσο μάλιστα η αβεβαιότητα παραμένει και οι εκκρεμότητες αντί να κλείνουν... διευρύνονται, τόσο τα «φυτίλια» θα αναζωπυρώνονται και τα πολιτικά μαχαίρια θα βγαίνουν από ζωνάρι.