Σχολιανά 160 Ποιος υποθάλπει την φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή και τη διαπλοκή; Συλλαβίστε : Μ-Ν-Η-Μ-Ο-Ν-Ι-Ο ΚΑΙ Τ-Ρ-Ο-Ι-Κ-Α!

Γράφει ο Βασίλης Δ. Χασιώτης

Θυμάμαι όχι πολύ παλιότερα, μια δήλωση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, για τις παρασκηνιακές επαφές της Τρόϊκας στη χώρα μας με μεγαλοϊδιώτες, οι οποίοι τους υπέβαλαν τα δικά τους αιτήματα.
Είχα τότε γράψει ένα άρθρο, χαρακτηρίζοντας ως μέγα σκάνδαλο αυτή τη συμπεριφορά των τροϊκανών.
Όμως, σε τούτη τη.........
χώρα, τα Μεγάλα Σκάνδαλα, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, είχαν πάντοτε ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. (Πράγματα άλλωστε ομολογημένα, ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ, από στελέχη –και ενίοτε εκ των πλέον επιφανών- του ίδιου αυτού συστήματος).
Αλλά ας παραμείνουμε στη Τρόϊκα των ημερών μας.
Σ’ αυτή τη ξένη Κατοχική Δύναμη.
Θα το θέσω το πράγμα πολύ απλά :
Όταν η Τρόϊκα, ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΦΙΞΕΩΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, επέβαλλε μια πολιτική την οποία και συνεχίζει να υποστηρίζει όλο και πιο σθεναρά, ότι είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ που θα φέρουν τα βάρη ΤΩΝ ΑΣΤΟΧΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΙΟΘΕΤΕΙ, αυτό, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΟΣΩΝ ΠΙΝΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΩΝ ΥΠΟΖΥΓΙΩΝ ΚΑΛΑ ΝΑ ΚΡΑΤΕΙ;
Για να το πούμε πολύ απλά : ΠΟΙΟΣ απ’ αυτούς που ΜΕΓΑΛΟφοροδιαφεύγει, ΜΕΓΑΛΟεισφοροδιαφεύγει και εν πάση περιπτώσει δραστηριοποιείται στην «αγορά» της ΜΕΓΑΛΟδιαπλοκής, έχει συμφέρον να αναστείλει αυτή του δραστηριότητα, αφού έτσι κι αλλιώς ο λογαριασμός θα πάει αλλού;
ΠΟΙΟΣ ΠΑΥΕΙ ΜΙΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΟΤΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΥΝΗΓΑ ΤΟ ΘΥΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΘΥΤΗ;
Και μια διευκρίνιση σ’ αυτή μου την υπομονή για τη ΜΕΓΑΛΟ (φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή και διαπλοκή). Βεβαίως υπάρχει και η μεσαία και η μικρή φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή και διαπλοκή, όμως, ας μην έχουμε καμία αυταπάτη : ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ «ΜΕΓΑΛΟΥ», η φοροδιαφυγή, η εισφοροδιαφυγή και η διαπλοκή στη μεσαία και κατώτερη κλίμακα, θα είχε σαρωθεί σε τόσο χρόνο, όσο χρόνο χρειάστηκαν οι Γερμανοί στον Β’  Παγκόσμιο Πόλεμο για να καταλάβουν τη Δανία.
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΤΟ : Να έθετε η Τρόϊκα, αφού εν πάση περιπτώσει οι μισθοί και οι συντάξεις μειώθηκαν έως το μη περαιτέρω, τη ρήτρα που βάζει τώρα σε βάρος των μισθωτών και συνταξιούχων, ΑΝΑΠΟΔΑ!
Δηλαδή, να έλεγε :
Ξέρετε, τέρμα τα μία και τριάντα. Από εδώ και πέρα ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΣΗ, αν δεν υλοποιήσετε ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ!
Τι;
Δεν αυξήθηκε η ανταγωνιστικότητα του ιδιωτικού τομέα ενώ έγινε τέτοιος σφαγιασμός μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων;
Δεν εξορθολογίστηκε το κύκλωμα του φαρμάκου και της υγείας γενικότερα;
Δεν μειώθηκε η ΜΕΓΑΛΟφοροδιαφυγή, η ΜΕΓΑΛΟεισφοροδιαφυγή και η ΜΕΓΑΛΟδιαπλοκή;
Και γενικά δεν έγινε καμία ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΟΔΟΣ σ’ αυτά τα θέματα;
Επόμενη δόση γιοκ!
Α! και ξεχάστε –θα συνέχιζε να λέει αυτή η πολιτική- περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΘΥΜΑΣΤΕ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΙΜΑ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ!
Με μια τέτοια θηλιά στην ελληνική κυβέρνηση, ΠΟΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΡΠΑΞΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΑΝΕΓΓΙΧΤΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑ (π.χ., των καυσίμων), ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΝΕΓΓΙΧΤΟ ΠΑΡΤΥ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, αλλά και άλλες δαπάνες, όπως π.χ., ΑΜΕΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, όπως π.χ., το υπόλοιπο των παραγγελιών για τα «ζαβά» ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ υποβρύχια;
Έχετε καμία αμφιβολία ότι αν υπήρχε ένα τέτοιο ΑΡΑΓΕΣ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ, ΜΕΓΑΛΟΕΙΣΦΟΡΟΔΘΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, δεν θα εύρισκαν, σε χρόνο ντε τε, τα «κατάλληλα εργαλεία» για τη πάταξή τους;
Πώς σε χρόνο ντε τε, βρήκαν και τα «εργαλεία» και ΚΥΡΙΩΣ την ικανότητα , το κουράγιο και τη θέληση ΝΑ ΞΕΚΟΙΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, να βομβαρδίζουν στα τυφλά, επί των κεφαλών δικαίων και αδίκων;
Όμως, δεν πρέπει ΠΙΑ να υπάρχει καμία αμφιβολία. Αυτή η ξένη κατοχική δύναμη, που όπως καταγγέλθηκε ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ με μεγαλοπαράγοντες ιδιώτες του τόπου, δεν ήρθε εδώ, ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΑΤΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΤΗΣ : ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΥΠΟΖΥΓΙΑ, τα οποία είχαν αρχίσει να αναπνέουν επικίνδυνα πιο άνετα, απ’ όσο θα δικαιολογούσε το μερίδιο της πίτας που έχει ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΕΚΧΩΡΗΘΕΙ ΩΣ ΦΕΟΥΔΟ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΜΕΓΑΛΟΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΔΙΑΠΛΟΚΗ.
Όσο περνά ο καιρός, τόσο ξεκαθαρίζουν περισσότερο για το πού στοχεύει το μνημόνιο και φυσικά η Τρόϊκα.
Δεν εννοώ τους εμφανείς στόχους.
Εννοώ εκείνους ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΩΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ».
Το μνημόνιο και η Τρόϊκα, αναμφίβολα διεκδικούν με πολλές αξιώσεις, τον τίτλο του Μεγάλου Προστάτη τη Μεγάλης φοροδιαφυγής, της Μεγάλης Εισφοροδιαφυγής, και της Μεγάλης Διαπλοκής.
Έχουμε, με το μνημόνιο, ξεφύγει πια απ’ τα όρια της αναλγησίας και της κοινωνικής αδικίας. ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΕΡΑ.
Μιλάμε πια για πράξεις που άπτονται του ενδιαφέροντος της ποινικής εγκληματολογίας.
Και μιας ο λόγος περι νομιμότητας :
Περιμένω από την ελληνική Δικαιοσύνη, όταν θα ξανατοποθετηθεί σε ζητήματα νομιμοποίησης του μνημονίου, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ Σ’ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΜΕΛΛΟΝ, ότι ΔΕΝ ΘΑ ερμηνεύει ΣΤΕΝΑ τις λέξεις και τα πράγματα ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, αλλά θα ερμηνεύει ΚΥΡΙΩΣ το ΠΝΕΥΜΑ του νομοθέτη και των γεγονότων.
Άλλωστε, τούτη την απαγκίστρωση  από το «τυπικό», θαρρώ ότι και ο ίδιος ο Νόμος το επιτάσσει.