Ο ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΣ «ΕΟΠΥΥ».

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Ζούμε στη χώρα των «Εθνικών Οργανισμών», τίτλος πιασάρικος που γεμίζει το μάτι και το στόμα, όπως παλιά οι αποικιοκράτες γέμιζαν το μάτι των ιθαγενών με μπιχλιμπίδια και καθρεφτάκια και τους έκλεβαν τη γη αλλά και τους θησαυρούς τους.
Στην τριτοκοσμική Ελλάδα, έχουμε πολλούς «Εθνικούς Οργανισμούς» ένας εκ των οποίων είναι και ο ΕΟΠΥΥ.
Ο οργανισμός, που σύμφωνα με τα αρχικά του «παρέχει» Υπηρεσίες Υγείας.
Τώρα το ΠΟΥ σε ΠΟΙΟΥΣ και, ΠΩΣ τις παρέχει, αυτό........
είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο.
Το θέμα είναι, ότι γι αυτόν τον οργανισμό, με συγχωρείτε για την παράλειψη, τον «ΕΘΝΙΚΟ» κατά τα άλλα οργανισμό ορισμένοι πολιτικοί νοιώθουν υπερήφανοι, θέλουν ρε παιδί μου να μας πείσουν ότι από τότε που τον «δημιούργησαν», σωθήκαμε και καλά και ΟΛΑ μπήκαν σε μια σειρά, σε μια «ρέγουλα» (για την υγεία μιλάμε πάντα) ότι υπήρξε «οργάνωση» μα πάνω απ’ όλα υπήρξε ΕΛΕΓΧΟΣ.
Και ΞΑΦΝΙΚΑ……
Αποδεικνύεται ότι ΟΛΑ ήταν μια μπούρδα, μεγαλόπνοα σχεδία  και πειράματα από ανθρώπους που ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση δεν είχαν με το αντικείμενο (Δεν μπορώ να καταλάβω ΠΩΣ γίνεται ο κάθε πολιτικάντης να είναι ειδικός για ΟΛΑ τα υπουργεία.), για αυτό και απέτυχαν παταγωδώς ΣΕ ΟΛΑ χρεώνοντας (τι πρωτότυπο για αυτή τη χώρα) τον ΕΟΠΥΥ και καθιστώντας τον ανίκανο να λειτουργήσει.
Και μην βγει κανένα κομματόσκυλο και πει το αντίθετο.
Δυο μέρες γυρίζω σε νοσοκομεία (ασφαλισμένος του ΙΚΑ νυν ΕΟΠΥΥ) και το τι ΤΕΡΑΤΑ έχω αντικρύσει δεν περιγράφεται.
Ο ΕΟΠΥΥ ΔΕΝ λειτουργεί, ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ.
Αφού οι «πεφωτισμένοι» των διαφόρων κυβερνήσεων καταχρέωσαν ΟΛΑ τα ασφαλιστικά ταμεία, φρόντισαν για την συγχώνευση τους για να μπορεί να δοθεί πιο εύκολα η χαριστική βολή.
Τα κόμματα από τις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις πήραν μπόλικο χρήμα από τον κρατικό κορβανά, μόνο που τα ταμεία δεν πήραν τίποτα.
Ο ΕΟΠΥΥ στον μόνο που δεν χρεωστάει είναι στην …. «Μιχαλού»
Το κράτος χρεωστάει στον ΕΟΠΥΥ, ο ΕΟΠΥΥ χρεωστάει σε φαρμακοποιούς σε γιατρούς σε… και οι ασφαλισμένοι, χρωστούν πλέον τη ζωή τους στο φιλότιμο και στην ανθρωπιά κάποιων που εξακολουθούν και δίνουν Βερεσέ φάρμακα, που παρολες τις επισχέσεις εργασίας εξακολουθούν και εξετάζουν.
Βέβαια, ΚΑΝΕΝΑΝ πολιτικό δεν τον νοιάζει τι θα γίνει.
ΟΛΟΙ τους είναι εξασφαλισμένοι, τους το επιτρέπουν τα χιλιάρικα που παίρνουν κάθε μήνα.
Ένα είναι σίγουρο.
Το ποτήρι ξεχείλισε, και είναι θέμα χρόνου οι κοινωνική έκρηξη.
Ένας παππούς σήμερα στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου έκλαιγε, ενώ κάποιοι μουρμούριζαν οργισμένοι και έλεγαν «τα κοπρόσκυλα θα το πληρώσουν πολύ ακριβά αυτό».
Βασίλης Τσούγκαρης