Αγαπητέ κ. Στουρνάρα

Γράφει ο Γιώργος Κασιμάτης

Το ακούσαμε και αυτό, ή μάλλον το διαβάσαμε στην κυριακάτικη Καθημερινή, για το κτήμα του Τατοΐου.

            Αποφασίσατε να το ξεπουλήσετε - αξιοποιήσετε, με συνταγή Χατζηδάκη φαίνεται.
            Βέβαια προς τι το ενδιαφέρον, μήπως είναι δικό σας και το είχατε αγοράσει, για να ενδιαφερθείτε περισσότερο?????????

            Τα 150.000.000 ευρώ, στα οποία αναφέρεστε λοιπόν, για τα 42.000 στρέμματα, αντιστοιχούν με .......
απλή αριθμητική σε 3.571,4 ευρώ το στρέμμα, για ένα ακίνητο τεράστιας Ιστορικής αξίας, αλλά και περιβαλλοντικής ομορφιάς, σε μία περιοχή, που οι σημερινές αξίες των ακινήτων, είναι από 200.000 ευρώ έως 1.000.000ευρώ το στρέμμα, ανάλογα την περιοχή.

Εάν είναι έτσι να πάρουμε και εμείς κανένα στρεμματάκι.!!!!!!!!

            Ενώ εάν το διαθέτατε προς 100.000 ευρώ το στρέμμα, ( κατά πολύ δηλαδή χαμηλότερα, ακόμα και από τις αντικειμενικές αξίες της περιοχής, των βορείων προαστίων), επί 42.000 στρέμματα, θα είχε κέρδος το Ελληνικό δημόσιο 4.200.000.000 ευρώ, πράγμα που θα διευκόλυνε και τον προϋπολογισμό και θα ισοδυναμούσε, με όλες τις περικοπές των συντάξεων και των μισθών αυτού του πακέτου, ή θα δούλευε ανταποδοτικά στα Ταμεία και τον ΕΟΠΠΥ (το άχρηστο και χρεοκοπημένο ταμείο από την δημιουργία του, που ίδρυσε ο ΣΩΤΗΡΑΣ Λοβέρδος, για να βολέψει τους κολλητούς του και να κάνει την ζωή δύσκολη όλων των Ελλήνων και χωρίς περίθαλψη).
            Ακόμα και με το ευτελές ποσό των 50.000 ευρώ, το στρέμμα, θα παίρνατε 2.100.000.000 ευρώ, και εάν ακόμα Υποθετικά, χαρίζατε και τον ΟΣΕ σε ένα ιδιώτη, θα είχατε κέρδος ακόμα, περίπου 2.200.000.000 ευρώ τον χρόνο, (δηλαδή 4.400.000.000 ευρω, έως το 2014) χρήματα που πληρώνουμε όλοι μας, για ένα τριτοκοσμικό μέσον μεταφοράς και τους συνδικαλιστές του.

            Όσο για την Δωδώνη που την πουλάτε για 20.000.000 ευρώ, είναι σαν να την πουλάτε αντί 22 αυτοκίνητα Βενιζέλου.

Άρα θα είχατε να σκεφτείτε για τα υπόλοιπα 5,35 δισεκατομμύρια μόνο, από τα 11.5 δισεκατομμύρια του τωρινού πακέτου.

Έτσι κάνουν αυτοί, που ενδιαφέρονται για τον τόπος και τον κόσμο κύριοι.

Δεν τα φορτώνουν, όλα τα λάθει, την ανικανότητα, τις κλεψιές και τις απατεωνιές των Πολιτικών ιδιαίτερα, των κεφαλαιούχων και των τραπεζών, στον κόσμο, χωρίς να πληρώνει κανένας, για τις αμαρτίες που έχει κάνει!!!!!
            Μέχρι και η Μέρκελ, (κατά κόσμο 4ο ΡΑΙΧ), σας πείρε χαμπάρι.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν όλοι οι Έλληνες, την σκοπιμότητα αυτής της αξιοποίησης, ή του ξεπουλήματος (είστε τόσο πολύ υπέρ του κεφαλαίου?? Είστε κατευθυνόμενος?? ή υπάρχουν πιθανόν και Τσοχατζοπουλικές μέθοδοι?????? από πίσω) και μάλιστα, στις σημερινές δύσκολες εποχές που περνάει ή Χώρα και προσπαθεί να βρει έξοδα, για να μην θιγούν οι συντάξεις και οι μισθοί του κόσμου, που όλοι έχετε ισοπεδώσει και δήθεν κόπτεστε.

Εάν και η οικονομική σας πολιτική, είναι αντίστοιχη της επιχειρηματικής σας, πολύ φοβάμαι, ότι σε λίγο, όχι μόνο για σωτηρία της Χώρας δεν μιλάμε, αλλά όλα τα σπασμένα της ανικανότητας και αδιαφορίας, των 300 κατά καιρούς, διαφόρων – αδιάφορων, που έχουν περάσει από τα Υπουργεία και την Ελληνική Βουλή, θα τα πληρώσουμε τόσο πολύ εμείς, που πιθανόν να πεθάνουμε από την πίνα, λέγοντας πριν το ψωμί, ψωμάκι.

Εκτός, και εάν όλοι εσείς οι σωτήρες του Ελληνικού κοινοβουλίου, θέλετε να μείνετε τόσο πολύ μόνοι σας σε αυτή τη Χώρα, που δεν θα βρίσκετε φορολογούμενο, για να σας πληρώνει, τους ακριβούς σας μισθούς και τον ακριβό σας τρόπο διαβίωσης.

Με εκτίμηση

Κασιμάτης Γιώργος