Το θλιβερό λόμπι της δραχμής

Από τη στιγμή που η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα, και θα αρχίσει πλέον να κοιτάζει, έστω και δειλά, το μέλλον που έρχεται μετά τη δρομολόγηση της πολιτικής λύσης στην κρίση χρέους της, το νέο εθνικό στοίχημα θα είναι το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με το «λόμπι της δραχμής»...


Δηλαδή, με τους αθεράπευτα φανατικούς της χρεοκοπίας της χώρας και της επιστροφής της στο νομισματικό καθεστώς της δραχμής, με μοναδικό ιδεώδες το δικό τους εκκωφαντικό κέρδος. Παρόλο που οι περισσότεροι από του συμμετέχοντες στο «λόμπι της δραχμής», είχαν κεντρικό ρόλο και μερίδιο στη λεηλασία του τόπου. Από όποιο πόστο κι αν βρέθηκαν, από όποιο επαγγελματικό μετερίζι και αν τάχθηκαν να προσφέρουν στο κοινό καλό.

Χθες το απόγευμα, και με αφορμή την αποχώρηση του Πολ Τόμσεν, του Ματίας Μορς και του Κλάους Μαζούχ, κυκλοφόρησαν και πάλι σενάρια τρόμου. Κατάρρευσης. Αδιεξόδου. Φυσικά δεν ίσχυε τίποτα από όλα αυτά. Σε μια κοινωνία η οποία βρίσκεται σε προχωρημένη σύγχυση ωστόσο, το ο, τιδήποτε ακούγεται διαφορετικά. Και έχει διαφορετικές, σύνθετες και πληθυντικές προεκτάσεις.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το «λόμπι της δραχμής» δεν θα αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα την ήττα του. Θα συνεχίσει να προσπαθεί να ανοίγει μέτωπα, με την ελπίδα να κερδίσει κάτι ελάχιστο έστω και τώρα. Την τελευταία στιγμή.

Τα αποκαλυπτήρια ωστόσο έχουν ήδη γίνει. Και η επόμενη Ελλάδα θα ξεκινήσει, οδηγώντας σε χρεοκοπία το «λόμπι της δραχμής». Και τους θιασώτες του.

statesmen.gr