Η ατολμία οδηγεί την χώρα σε αδιέξοδο

Η καταρχήν συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών επετεύχθη και τώρα υποτίθεται αρχίζει η διαπραγμάτευση με την Τρόικα και εν συνεχεία με τις Βρυξέλλες. Η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει σχέδιο με περισσότερα φορολογικά μέτρα, προκειμένου, όπως λέγεται, να αποφευχθούν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Μετά το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και τα αφορολόγητα για τα τέκνα των ελεύθερων επαγγελματιών καταργείται, αναφέρουν πληροφορίες του Τύπου, και το επιπλέον αφορολόγητο που έχουν μισθωτοί και συνταξιούχοι για κάθε παιδί...

Σε μία περίοδο που παρατηρείται υπογεννητικότητα στην Ελλάδα, ακόμα και να τίθενται στο τραπέζι τέτοιου είδους άστοχες προτάσεις, είναι ανεπίτρεπτο. Τουλάχιστον, εφόσον εφαρμοστεί, να αγγίξει μόνο τα μεγάλα εισοδήματα. Στους Έλληνες πρέπει να δίνονται κίνητρα στο να αποκτούν παιδιά. Στην αρχαία Ελλάδα περισσότερους φόρους πλήρωνε ο μη έχων οικογένεια. Στην σημερινή εποχή της διαστροφής γίνεται το αντίθετο.

Με την αύξηση στην φορολόγηση μισθωτοί και συνταξιούχοι θα χάσουν ακόμα περισσότερα, αφού τα έξοδα της κάθε οικογένειας θα ανέβουν μαζί με τις τιμές. Απλά μαθηματικά!
Ιδιωτικός τομέας: Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες που ασκούν ατομική δραστηριότητα η φορολόγηση θα πάει στο 35% από το πρώτο ευρώ. Το 35% είναι μεγάλος φόρος. Ίδιου ύψους συντελεστής και για ΕΠΕ, ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες. Ταυτόχρονα σχεδιάζεται η αύξηση της παρακράτησης φόρου στα εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα από το 20% στο 25%.

 Αυτοί οι φόροι είναι υψηλοί, ειδικά για την εποχή και δεν θα αλλάξουν τίποτα. Παράλληλα ίσως αυξηθεί και η φορολογία στις καταθέσεις από 10% σε 15%. Μαζί με όλα αυτά έρχονται και έμμεσοι φόροι σε υγραέριο και τσιγάρα που θα εντείνουν την μείωση της αγοραστικής δύναμης και φυσικά την περαιτέρω διάλυση της οικονομίας.

Ποτέ δεν είπαμε να πάμε να «μουντζώσουμε» (μολονότι αυτό τους πρέπει κανονικά) τους δανειστές, αφού υπάρχουν λύσεις σε πολιτικά πλαίσια, αν και κακώς μπήκαμε εξαρχής στο Μνημόνιο. Με τις προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν συμφωνηθεί οι δημοσιονομικοί στόχοι και όχι ο τρόπος, με τον οποίο θα επιτευχθούν.

Το να μεγαλώνει η φορολογία, σε μία περίοδο που είναι αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά η ενίσχυση της ανάπτυξης, είναι καταστροφικό, αφού έτσι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τα χρήματά τους οι επιχειρηματίες, για να στήσουν δουλειές και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
Πέραν τούτου από αυτήν την ιστοσελίδα είχαμε τονίσει ότι η διαπραγμάτευση δεν πρέπει να γίνει κυρίως σε οικονομικό επίπεδο αλλά σε γεωπολιτικό.

 Η γεωπολιτική είναι η μόνη διέξοδος της Ελλάδας, προκειμένου να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες διαπραγμάτευσης, να σταματήσουν τα παράλογα μέτρα και να εφαρμοστεί πρόγραμμα ανάπτυξης. Η όποια προσπάθεια που ίσως έχει γίνει μέχρι στιγμής ακυρώνεται στα μάτια του ελληνικού λαού, ο οποίος αποδεκατίζεται, από τα νέα φορολογικά μέτρα.

Όσο ο χρόνος κυλά και η ελληνική κυβέρνηση δείχνει άτολμη ή ίσως ανήμπορη να προχωρήσει μπροστά με ρεαλισμό αλλά και «φαντασία», κοιτώντας την αλήθεια κατάματα, η ύφεση θα βαθαίνει και η καθημερινότητά μας θα οδεύει προς την απόλυτη ανέχεια.

ΠΥΓΜΗ.gr