Ο Σαμαράς απέναντι στη σύγχυση

Η αποκάλυψη του σχεδιασμού του Μεγάρου Μαξίμου να προχωρήσει ο Αντώνης Σαμαράς σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, πριν από τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξηγήσει την αναγκαιότητα της λήψης μέτρων 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά και να παραθέσει την πραγματική εικόνα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο...
, δείχνει ότι ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να βάλει το προσωπικό πολιτικό κεφάλαιό του, απέναντι στη σύγχυση. Και τον λαϊκισμό.

Ενώπιον μιας κοινωνίας η οποία αγγίζει τα όρια της απόγνωσης, και αναζητεί επειγόντως επαρκείς δόσεις ρεαλιστικής αισιοδοξίας για το μέλλον, ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει ότι ο λαϊκισμός και οι πολιτικοί εκφραστές του, αποτελούν σήμερα τον μεγαλύτερο εθνικό κίνδυνο για το μέλλον του τόπου.

Σπεύδει λοιπόν να απευθυνθεί αδιαμεσολάβητα στην ελληνική κοινωνία, να πει όλη την αλήθεια, να ζητήσει να προχωρήσουμε μαζί, και να αφοπλίσει έτσι τις δυνάμεις του λαϊκισμού, που ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμες για… αντάρτικο.

statesmen.gr