Πρόκληση Βρούτση

 Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Μιλώντας προχθές σε συνέντευξή του για νέες περικοπές στις συντάξεις ο «πανέξυπνος βλοσυρός» υπουργός Εργασίας Βρούτσης, που ο διαγραφείς υφυπουργός του Ν. Νικολόπουλος τον έχει καταγγείλει για πλήρη σύμπνοια και συμπαιγνία  με τους τροϊκανούς  (προφανώς επειδή απ αυτούς παίρνει εντολές και όχι από τον διακοσμητικό αρχηγό του),δεν δίστασε να συγκρίνει ανόμοια πράγματα δήθεν από κατανόηση  και συμπαράσταση προς τους νεοεισερχόμενους στην εργασία!
Αναφερόμενος σε ενδεχόμενες νέες περικοπές στις.......
συντάξεις, (ναι, αυτές τις συντάξεις που προεκλογικά ο αρχηγός του κόμματος του υποσχόταν την διατήρηση και τη μη περικοπή τους), ο υπουργός Εργασίας είπε πως, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, η δημοσιονομική προσαρμογή τους πρέπει να εκτελεσθεί, παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι δυσάρεστη.
Σημείωσε μάλιστα πως «δεν νοείται ο νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας να μισθοδοτείται με 583 ευρώ και ο συνταξιούχος να λαμβάνει 1.400 ευρώ ως κατώτατη σύνταξη»!
Εδώ ξεμπροστιάζεται όχι μόνο η ανικανότητα η άγνοια και η αποχή από κάθε πραγματικότητα του υπουργού ή έστω η ηθελημένη προσπάθεια παραπληροφόρησης και ληστείας των εισοδημάτων των απομάχων της εργασίας, όταν επί σειρά ετών με ελάχιστο όριο τα τριάντα πέντε χρόνια, πλήρωναν τις εισφορές που είχε ορίσει το κράτος σαν υποχρεωτικές που κατά καιρούς μεταπηδώντας αυθαίρετα από την νομοθεσία στο ακριβότερο κλιμάκιο ώστε να πληρώνουν ακόμα περισσότερα προκειμένου να αυγατίζουν οι εισπράξεις των ταμείων για να τύχουν την σύνταξη που αυτό το ίδιο το κράτος είχε καθορίσει, και τώρα αυτός ο ανιστόρητος και ελάχιστος υπουργάκος να προσπαθεί να απαξιώσει και να μειώσει συγκρίνοντας τον μισθό του νεοεισερχομένου στην αγορά εργασίας με τον απόμαχο των τριάντα πέντε μέχρι σαράντα χρόνων συνταξιούχο που μια ζωή πλήρωνε εισφορές.
Αλήθεια υπάρχουν τόσο ηλίθιοι που συμμερίζονται τις απόψεις του;;;
Σίγουρα υπουργέ τα 583 ευρώ είναι μισθός πείνας και κανένας δεν συμφωνεί μ’ αυτά αλλά αν πραγματικά κι όχι θεατρινίστικα συμπονάς τους νέους φρόντισε για την αύξηση του μισθού των και τη δημιουργία θέσεων εργασίας όπως έχετε υποχρέωση από το Σύνταγμα που κατά συρροή παραβιάζετε.
Η σύγκριση που επιχειρείτε είναι από ατυχέστατη μέχρι και εσκεμμένα κακόβουλη, προκειμένου δημιουργήσετε έχθρες και έριδες μεταξύ του κοινωνικού συνόλου, όπως κάνετε όλοι οι κατά καιρούς κυβερνώντες, για να μη ξεχνάμε και τον όρο των «ρετιρέ» που υιοθέτησε ο τότε πατέρας του «σοσιαλισμού»  Ανδρέας Παπανδρέου.
Αμ τα 1400 ευρώ κατώτατη σύνταξη που τα είδες;; Μήπως συγκρίνεις τις λαϊκές συντάξεις με αυτές των χαραμοφάηδων συναδέλφων σου βολευτών;;
Υπουργέ, είσαι τουλάχιστον άσχετος, για να μην πούμε τίποτα χειρότερο.
Γιατί;
Διότι «πανέξυπνε» υπουργάκο ο συνταξιούχος έχει όπως προανέφερα προκαταβάλει από 35 και πλέον χρόνων συγκεκριμένες εισφορές για συγκεκριμένες απολαβές, θέλοντας και μη, που το κράτος θέσπισε, τις οποίες εσείς και οι προκάτοχοί σας διαχειριστήκατε με πλήρη ανικανότητα, αυθαίρετα, επιζήμια και πανάθλια με αποτέλεσμα ν’ αδειάσουν τα ταμεία. Δεν του χαρίζετε συνεπώς τίποτα, ούτε εσύ προσωπικά ούτε το κράτος. Επί πλέον από το 2010  μέχρι σήμερα του έχετε περικόψει πολλάκις τη σύνταξη, για να μη αναφερθούμε στην περίθαλψη για την οποία επίσης έχει πληρώσει προκαταβολικά και τώρα τον υποχρεώνετε να πληρώσει από την τσέπη του γιατρούς και φάρμακα διαφορετικά πρέπει να πεθάνει!
Αλήθεια υπουργέ έχεις εργασθεί ποτέ σου;; έχεις κολλήσει κανένα ένσημο;;
Γιατί αν είχες βιβλιάριο ενσήμων κάτι θα γνώριζες απ αυτά που διαβάζεις τώρα (αν τα διαβάζεις).
Αν όντως θέλεις να προσφέρεις στην ελληνική οικονομία, μπορείς να εισηγηθείς να κοπούν οι συντάξεις των συναδέλφων σου βολευτών, γιατί τις εισπράττετε παράνομα και σε βάρος της εθνικής οικονομίας και του λαού.
Διότι, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο θεσμός της σύνταξης είναι «ανταποδοτικός» δηλαδή για να την εισπράξεις πρέπει να πληρώνεις εισφορές για τουλάχιστον 35 χρόνια. Εσείς οι βολευτές με πόσα χρόνια «εργασίας», από ποιο ταμείο παίρνετε εφ άπαξ και συντάξεις και τι εισφορές πληρώνετε;;; Μήπως μπορείς να πληροφορήσεις και εμάς του απληροφόρητους πολίτες;;;
Βλέπουμε λοιπόν ότι φτάσαμε σε μια εποχή που οι πολιτικοί πόρρω απέχουν από την υπεύθυνη άσκηση καθηκόντων συνταγματικά κατοχυρωμένων.
Εκστομίζοντας ηλιθιότητες πέραν του ότι δηλώνουν την ανυπαρξία στοιχειώδους νοημοσύνης, εκθέτουν το κόμμα που τους έχει στελεχωθεί και επίσης προσβάλλουν και προκαλούν την νοημοσύνη των όσων ψηφοφόρων κατάφεραν να ξεγελάσουν και να αποσπάσουν την ψήφο τους.
Καλό λοιπόν θα είναι να αλλάξουν πολλά πράγματα στην πολιτική μας ζωή.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την διεκδίκηση πολιτικής «θέσης» θα πρέπει να είναι πρώτον η εξέταση της νοημοσύνης του υποψηφίου (το γνωστό iq) και δεύτερον η γνώση του Συντάγματος με εξετάσεις σε επιτροπή ανωτάτων δικαστικών.
Το να χαρακτηρίζονται από ανώτερο Δικαστήριο Νόμοι ως αντισυνταγματικοί, όσο και αν δεν θέλουμε να το δεχτούμε, σημαίνει πολλά και δυστυχώς «δυσάρεστα» για τους ανίκανους πολιτικούς μας.
Σημαίνει κατ αρχή ανεπάρκεια γνώσεων του βασικού νομικού πλαισίου που είναι το Σύνταγμα και του οποίου η άγνοια ειδικά από πολιτικούς δεν συγχωρείται και θα έπρεπε να αποτελεί ποινικό αδίκημα.
Να πάψουν πλέον οι πολιτικοί να χαρακτηρίζονται ανίκανοι τζιτζιφιόγκοι, γραβατοστολισμένοι τυχάρπαστοι πολιτικάντηδες, που με περισσή ηλιθιότητα καταθέτουν τα διαπιστευτήρια τους στους υπαλληλίσκους της τρόικας αντί να τους τρίψουν στα μούτρα τις όποιες εισηγήσεις και να τους χαρακτηρίσουν ανεπιθύμητα πρόσωπα, να εκτελούν τις συνταγές τους κατά γράμμα παρά την ομολογία και των ίδιων (των τροικανών) ότι αυτές οι συνταγές είναι λάθος και οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα βαθαίνοντας την ύφεση. Πότε επί τέλους θα καταλάβουν το μέγεθος της βλακείας τους;; Όταν μετατρέψουν τη χώρα σε Λιβύη;;;
Πρέπει να πάψουν πλέον να θυμούνται την υπέρτατη έκφραση της δημοκρατίας μόνο τις παραμονές των εκλογών.
Είναι θλιβερό, είναι απαξιωτικό, είναι προδοτικό υπουργοί που προέρχονται από τον συνδικαλιστικό χώρο, που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων να εκφράζονται και να λένε πράγματα που δείχνουν ότι δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα, η ότι εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία για την εξαθλίωση του λαού που υποσχέθηκαν βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, προσθέτοντας μια ακόμα απορία σε κάθε σκεπτόμενο έλληνα πολίτη:
Είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια το υπουργείο εργασίας το αναθέτουν σε πρώην συνδικαλισταράδες, χρωματισμένα  κομματικά φερέφωνα για να περνάνε τα χειρότερα μέτρα που έχουν  ληφθεί από συστάσεως του ελληνικού κράτους;;;
Τέλος, να θυμηθούμε κάποια από τα άρθρα του Συντάγματος που παραβιάζουν οι σημερινοί πολιτικοί καθιστάμενοι υπόλογοι απέναντι στο λαό και τη Δικαιοσύνη;
Άρθρο 4.
Παρ. 1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου (ισχύει και για τους βολευτές)
Παρ. 2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις (εσείς έχετε απαλλάξει από υποχρεώσεις τους κολλητούς σας που κατά συρροή φοροδιαφεύγουν και φοροκλέπτουν)
Παρ. 4. Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. (αυτή τη παράγραφο κυριολεκτικά την έχετε πηδήξει κύριοι βολευτές και έχετε καταληστέψει τους πολίτες με τις αυθαίρετες εισφορές και τα χαράτσια.)
Άρθρο 21.
Παρ. 3. Το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.
(Στην περίπτωση αυτοί κύριοι υπεύθυνοι των κυβερνήσεων πρέπει να περάσετε όλοι από λαϊκό δικαστήριο με την κατηγορία της γενοκτονίας, δεδομένου ότι ό,τι κάνετε είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που επιτάσσει το Σύνταγμα. Μεριμνάτε επιμελημένα για την θανάτωση των ασθενών πολιτών στερώντας του κάθε φροντίδα για την υγεία του, την νεολαία την ωθείτε σε μετανάστευση στερώντας της από κάθε ιδανικό, όνειρο και προσδοκία, όσο αφορά δε στους γέροντες το μόνο που δεν φτάσατε ακόμα να κάνετε είναι να τους εκτελείτε στη μέση του δρόμου και να στέλνετε το λογαριασμό για τη σφαίρα στους οικείους του).
Άρθρο 22.
Παρ. 1. Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζομένου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.
(Εδώ κύριοι πολιτικοί δεξιοί, κεντρώοι και αριστερόστροφοι τι επιδόσεις έχετε να επιδείξετε;; Να σας πω εγώ: 1.200.000 άνεργοι. Αυτό τα λέει όλα).
Άρθρο 120.
Παρ. 3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
(Καταλαβαίνετε τώρα που κολλάει το ότι είσαστε παράνομοι κυβερνήτες;;
Διότι την εξουσία την καρπωθήκατε με κλοπή της ψήφου των ψηφοφόρων σας με δόλιο τρόπο, με ψέματα και ατήρητες υποσχέσεις. Πότε με το «λεφτά υπάρχουν», πότε με την «επαναδιαπραγμάτευση» και την «εγγύηση μισθών και συντάξεων». Εδώ μιλάμε για απάτη πρώτου μεγέθους ποινικά κολάσιμη).
Παρ. 4. Και η βασικότερη:
Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε  επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
Φαντάζεστε κύριοι πολιτικάντηδες αν ο λαός αποφασίσει να κάνει χρήση του δικαιώματος αυτού που τους παρέχει το Σύνταγμα ώστε να υπερασπισθεί την τήρηση του Συντάγματος που εσείς απροκάλυπτα έχετε καταλύσει;;
Έχετε διανοηθεί τι μπορεί να σας συμβεί και σε τι θέση θα βρεθείτε;;
Η δικαιοσύνη τίνος το μέρος θα πάρει;;;; Του προστάτη του Συντάγματος ή του κατά συρροή βιαστή του;;;;;;;;;;