ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ

 Χτες, έτσι από περιέργεια ρώτησα έναν Νομικό Σύμβουλο του Κράτους γιατί ο κ. Κουβέλης είπε στην τηλεόραση ότι δεν μπορούν να περικοπούν άλλο οι μισθοί των δικαστικών γιατί προβλέπεται από το Σύνταγμα.  Δηλαδή τι προβλέπει το Σύνταγμα τον ρώτησα?  Η απάντηση ήταν  ότι το Σύνταγμα αναφέρει ότι οι μισθοί των δικαστικών πρέπει να βρίσκονται σε τέτοιο επίπεδο ώστε οι δικαστικοί να διαβιούν αξιοπρεπώς.  Και ανέφερε ότι μετά  την περικοπή του 10% που έγινε στους μισθούς τους πέρυσι, την κατάργηση του αφορολόγητου, την έκτακτη εισφορά και το γεγονός ότι μειώθηκαν κάποια επιδόματα, η συνολική περικοπή αποτιμάται στο 40%. Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς με λιγότερο από 5.500 μηνιαίως. 
Ας μου απαντήσει κάποιος, πώς μπορούν οι υπόλοιποι Έλληνες να ζουν με λιγότερα από 1000 ευρώ μηνιαίως?  Πώς μπορούν να ζουν οι συνταξιούχοι με 500 και 600 ευρώ? Δέχομαι ότι οι ......
άνθρωποι έχουν σπουδάσει και ασκούν λειτούργημα. Όμως οι καταστάσεις δεν είναι οι συνηθισμένες, άνθρωποι αυτοκτονούν καθημερινά, άλλοι ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε, παιδιά δεν έχουν γάλα. Δεν μπορούν λοιπόν οι κατά τα άλλα λαμπροί επιστήμονες να μιλάνε για τέτοια ποσά όταν δίπλα τους πεθαίνουν άνθρωποι.  Ούτε η κυβέρνηση που έκανε οριζόντιες περικοπές σε όλες τις άλλες κατηγορίες να μιλάει για ισοδύναμα μόνο για τα ειδικά μισθολόγια.  ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΕΝΑ ΑΠΟΚΟΜΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ.
ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ