Ένα εύγε σ' έναν τροχονόμο της Λάρισας

Από τον Δημήτρη Παπανικολάου

Το αυτοκίνητο σταματάει μετά από υπόδειξη αστυνομικού στον δρόμο Αγιάς – Αγιοκάμπου. Ένας αστυνομικός πλησιάζει το παράθυρο του οδηγού και αφού χαιρετάει ευγενικά ζητάει τα απαραίτητα έγγραφα για έναν τυπικό, όπως εξελίχθηκε, έλεγχο.

Ο δεύτερος αστυνομικός που έπαιρνε μέρος στον έλεγχο διέκρινε ότι στο πίσω κάθισμα βρισκόταν ένα παιδάκι (8 χρονών) και πλησίασε προς τη μεριά του. Έπιασε κουβέντα με τον πιτσιρικά και όταν είδε πως δεν φορούσε την........
ζώνη ασφαλείας (έγκλημα του πατρός), προχώρησε σε μια κίνηση που δεν την βλέπουμε συχνά.

Άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου, τοποθέτησε την ζώνη ασφαλείας έτσι ώστε το παιδί να είναι ασφαλές, ενώ παράλληλα του μιλούσε εξηγώντας του τους λόγους που χρησιμοποιούμε τη ζώνη και πως αυτή μας προστατεύει σε περίπτωση ατυχήματος. Στη δυσκολότερη θέση βέβαια, βρέθηκε ο πατέρας του μικρού, ο οποίος, ως γνήσιος Έλληνας, προσπάθησε να δικαιολογήσει… τα αδικαιολόγητα.

Δεν γνωρίζουμε εάν η συγκεκριμένη κίνηση του αστυνομικού αποτελεί «οδηγία» της υπηρεσίας ή ήταν δική του πρωτοβουλία, πάντως το σίγουρο είναι ότι με τον τρόπο του έβαλε ένα λιθαράκι στην εκκόλαψη ενός μελλοντικού, ευσυνείδητου οδηγού.

Όταν κοιτάμε την ουσία, πολλές φορές, τα πρόστιμα περιττεύουν.