Κάποιος να σπάσει τη σιωπή

 Πήραμε αυτό το e-mail από αναγνώστη μας και το δημοσιεύουμε περιμένοντας απαντήσεις

Ψάχνω απεγνωσμένα να βρω κάποιον να μου εξηγήσει κάποια απλά πράγματα που δεν καταλαβαίνω. Προσπαθώ να δώσω εξηγήσεις σε ανεξήγητα. Παλεύω να κατανοήσω το μέχρι που φτάνει η ελευθερία του λόγου και πόσο μεγάλες μπορεί να είναι οι παρεμβάσεις σε κάποιες καταγγελίες προκειμένου αυτές να μη δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας. Και εξηγούμαι.
Υπηρετώ σε μια από τις πλέον προβεβλημένες ταξιαρχίες της Ελλάδος. Είναι κοινό μυστικό εδώ στο Κιλκίς που εδρεύει, το.......
πόσο περίεργα πράγματα γίνονται και πως σχεδόν ποτέ δεν βγαίνουν προς τα έξω οι δεκάδες καταγγελίες που γίνονται. Πρόσφατα κάποιο μπλογκ της Θεσσαλονίκης (ίσως και από λάθος) δημοσίευσε κάποιες καταγγελίες για την συμπεριφορά του ταξιάρχου, για τις σπατάλες του, την αλαζονεία του, αλλά και κάποιων ακόμα της ιεραρχίας π.χ. του υποδιοικητή, που έχουν την έχουν δει ηγεμόνες και αφεντικά του χειρίστου είδους. Υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες για περίεργες μετακινήσεις με υπηρεσιακά οχήματα, περίεργες φιλοξενίες συγγενών και φίλων, αλλά και για προσωπικό που απασχολείται σε εργασίες στα σπίτια του ταξιάρχου και του υποδιοικητή, με υλικά και μέσα της υπηρεσίας, αλλά και τραυματισμοί προσωπικού που υπάρχουν σε αυτά και ποτέ δεν αποκαλύπτονται. Όλοι φωνάζουν πως θέλουν να μιλήσουν, να καταγγείλουν επώνυμα όλα αυτά. Άλλοι πάλι έχουν στοιχεία, ντοκουμέντα, φωτογραφίες για όλα αυτά. Κανείς όμως δεν ενδιαφέρθηκε και δεν το έψαξε. Καμία σχεδόν καταγγελία (και είναι δεκάδες) δεν μπορεί περιέργως γιατί να δημοσιευτεί. Και φυσικά κανένας από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν θέλησε να ψάξει τις καταγγελίες. Κάπου το πράγμα παγώνει. Κάποιος τα σταματάει. Μια «ανωτερη» δύναμη προστατεύει ταξιάρχους και υποδιοικητες!!!! Δεν σας φαίνεται δηλαδή εσάς περίεργο που σε περιόδους κρίσης η σπατάλη που υπάρχει εδώ είναι παροιμιώδης; Δεν σας φαίνεται περίεργο που υπάρχουν τόσες καταγγελίες, τόσες αποδείξεις και τόσοι πρόθυμοι να μιλήσουν και να πούνε πολλά και κανένας μέραρχος, κανένας σωματάρχης και γενικά κανένας από την ηγεσία δεν ψάχνει τη βασιμότητα όλων αυτών που γνωρίζουν δεκάδες άτομα εδώ στο Κιλκίς;;;;;;
Κάποιο κειμενάκι με τίτλο «Ταξιαρχε συμαζέψου» που βγήκε σε κάποια μπλογκς, είναι πολύ λίγο για να περιγράψει την πραγματική κατάσταση. Το διαβάζει ο άλλος και δεν μπορεί καν να φανταστεί πως μιλάμε για έναν ταξίαρχο που το μοναδικό που τον ενδιαφέρει είναι οι δεξιώσεις, οι εκδηλώσεις και η καλοπέραση σε βάρος πάντα του προσωπικού του που το αντιμετωπίζει όλο σαν μία μάζα υπηρετών του. Κανένας δεν μπορεί να φανταστεί ότι ενώ δεν υπάρχουν καύσιμα για να βγούνε οι απαραίτητες κινήσεις των μονάδων, αυτός μπορεί να στείλει υπηρεσιακό όχημα για να του φέρει παγωτό, σερβιέτες, ασπιρίνες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Ρωτήστε όποιον θέλετε και θα σας πει. Τα ξέρουν όλοι!!!!!!!
Υπάρχει όμως και η φαιδρή πλευρά των καταγγελιών. Φτάνει κάποιος να πάρει να διαβάσει το προγραμμα συσίτιου των στρατιωτών. Δεν πρόκειται να δει τις περίφημες πατάτες-μπλούμ ή τη φασολάδα. Εδώ εμείς τρώμε καβούρια (δεν είναι πλάκα!!!!) σουφλεδάκια και μια απίστευτη μανιταροφαγία. Δεν καταλαβαίνεται για ποιο λόγο;;;;; Αν οι αγαπημένοι μας έμποροι πουλούν καβούρια, όλοι πρέπει να τρώνε καβούρια. Αν υπάρχει κολλητός του υποδιοικητή να φτιάχνει μανιτάρια, πρέπει να έχει 3 φορές την εβδομάδα το συσίτιο μανιτάρια. Ποια κρίση και τρίχες; Μανιταροφαγία πάνω από όλα!!!!!!
Μπορεί να γελάμε αλλά τα πράγματα είναι σοβαρά. Τόσο σοβαρά που απλά εμείς και ο κόσμος γελάει και οι πιο πάνω απλά κλείνουν τα μάτια. Γιατί άραγε;;;;;  Το πιο απλό πράγμα είναι να διατάξει κάποιος να ψαχτουν λίγο τα πράγματα, να δούμε τι πιέσεις υπάρχουν σε αξιωματικούς από ταξίαρχο και υποδιοικητή, γιατί να υπάρχει τόσο κατασπατάληση και γιατί να δουλεύει προσωπικό σε προσωπικές τους εργασίες ;;;;; Τι υπόσχονται στους διατασόμενους και αυτοί υπακούουν και ικανοποιούν κάθε απαίτηση τους σε βάρος πάντα τις υπηρεσίας και του προσωπικού;;;;  Εγώ απλά ρωτάω μπας και κάποιος έστω και τώρα, έστω και αυτή τη στιγμή κινητοποιηθεί και κάνει κάτι. Λέω τώρα εγώ………….
Ευχαριστούμε πραγματικά όποιον προβάλλει επιτέλους το θέμα.