Η παγκόσμια… κλαδική των ηλιθίων σε δράση

Νοητικά καθυστερημένος ισραηλινός βουλευτής – το συμπέρασμα το συνάγουμε από το απίστευτης ηλιθιότητα επιχείρημα που μετήλθε για να δικαιολογήσει την απαράδεκτη ενέργειά του – έσκισε την Καινή Διαθήκη, την οποία η «Βιβλική Εταιρία» της χώρας, την έστειλε μαζί με την Παλαιά Διαθήκη στα μέλη της Κνέσετ (ισραηλινό Κοινοβούλιο)…

Στο ρεπορτάζ που .......
διαβάσαμε πριν λίγη ώρα στο «newsbomb.gr», ο βλαξ βουλευτής ονομάζεται Μίχαελ Μπεν Άρι, του αντιπολιτευόμενου κόμματος της Εθνικής Ενότητας, χρησιμοποίησε το ακόλουθο απίστευτο επιχείρημα για να δικαιολογήσει την αθλιότητά του: «Αυτό το αξιοκαταφρόνητο βιβλίο προκάλεσε το θάνατο εκατομμυρίων Εβραίων την περίοδο της Ιεράς Εξέτασης», δήλωσε και μας έστειλε… αδιάβαστους, για να συνεχίσει: «Είναι μια τρομερή πρόκληση εκ μέρους της Εκκλησίας. Το βιβλίο και αυτοί που το έστειλαν πρέπει να ριχθούν στον σκουπιδοντενεκέ της Ιστορίας», πρόσθεσε.

Το ζήτημα είναι ότι ο ίδιος δεν θα υπάρχει καν στην Ιστορία, εκτός κι αν κάποια στιγμή Ιστορικοί ασχοληθούν με τη συγγραφή των πιο φαιδρών προσώπων, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσε όντως να διεκδικήσει μια θέση. Επάξια πιστεύουμε.

Γιατί όμως είναι βλακώδης ο ισχυρισμός του βουλευτή; Για τον πολύ απλό λόγο ότι το να λες ότι φταίει αυτό το βιβλίο για τον θάνατο των Εβραίων και όχι αυτοί που το χρησιμοποίησαν ερμηνεύοντάς το με τον πιο απαράδεκτο τρόπο (λες κι έχει κανείς θετική γνώμη για την Ιερά Εξέταση!!!), είναι σα να μας λέει ο κύριος αυτός, ότι πήγε σε έναν γιατρό, του βγήκε «κομπογιαννίτης» και αντί να πει «τι αγράμματος και επικίνδυνος είναι αυτός», έστρεψε τα πυρά του κατά της… ιατρικής επιστήμης!

Δηλαδή κύριε ακροδεξιέ βουλευτή οι άλλοι ακροδεξιοί εκεί κάτω στο Ισραήλ, κάτι περίεργοι τύποι που τους καλοδέχθηκε προ ετών ο Αχμαντινεζάντ στο Ιράν, επειδή, άκουσον-άκουσον, σύμφωνα με τη δική τους ερμηνεία των γραφών, κράτος του Ισραήλ δεν πρέπει να υπάρχει (!), μήπως είναι η άλλη όψη του ιδίου νομίσματος;

Το περιστατικό βέβαια προσφέρεται για ένα μάθημα και για τους δικούς μας «ακραίους» κάθε είδους, δεξιούς κι αριστερούς. Το περιστατικό αυτό βοηθά μπας και κατανοήσουν πόσο γελοίοι φαίνονται στο εξωτερικό όταν προβαίνουν σε ακρότητες και δεν εξυπηρετούν σε τίποτα τα εθνικά συμφέροντα τα οποία υποτίθεται ότι προωθούν και υπερασπίζουν.

Όπως και ο εν λόγω γραφικός Ισραηλινός, οποίος ρεζίλεψε τη χώρα του και τους συμπατριώτες του, τη στιγμή που με βάση τη λογική και το κοινό συμφέρον Ισραηλινοί και άλλες χριστιανικές κοινωνίες προσπαθούν να βρουν έναν κώδικα επικοινωνίας και αγαστής – αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας.