Ο Γιώργος, το ΠΑΣΟΚ και το μελλον τους....

Του Πέτρου Τρουπιώτη

Που το πάει ο Γιώργος;
 Αυτό το ερώτημα που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό  στα χείλη αρκετών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που δεν είναι απαραίτητα  φίλοι του Ε Βενιζέλου , επανήλθε χθες , με αφορμή την μη παρουσία του πρώην πρωθυπουργού  στην συνδιάσκεψη επανίδρυσης του κινήματος.
 Ο κ Παπανδρέου με μια « αστεία» θα μπορούσε να πει κάνεις δικαιολογία έδειξε ότι δεν θέλει να νομιμοποιήσει την όλη προσπάθεια του......
κ Βενιζέλου να απαξιώσει την δική του παρουσία στην ηγεσία του κινήματος.
 Όπως λένε άνθρωποι που συνομιλούν με συνεργάτες του , ο κ Παπανδρέου μη ξέροντας τι ακριβώς επεδίωκε με την χθεσινή αυτή διαδικασία ο κ Βενιζέλος και μη γνωρίζοντας τι ακριβώς θα προτείνει στην ομιλία του , δεν θέλησε να  παραβρεθεί.
 Ετσι , αναγόρευσε την βράβευση σε ένα συνέδριο σε σοβαρότερο θέμα από την ανασύσταση του κόμματος στο όποιο ήταν ηγέτης και δεν αρεστή.
 Η κίνηση του αυτή πάντως, έρχεται μετά από μια σειρά αντίστοιχες το τελευταίο διάστημα που δείχνουν την διαφοροποίηση του κ Παπανδρέου από την σημερινή ηγετική ομάδα του κινήματος.
 Ο πρώην πρωθυπουργός το τελευταίο διάστημα δεν εχει  εμφανίσει σε κομματικές εκδηλώσεις , παρά μόνον σε ότι υποχρεωτικό υπάρχει (πχ η ψηφοφορια στην Βουλή), δεν εχει κάνει παρεμβάσεις για τις αλλαγές που ετοιμάζονται στο κίνημα και γενικώς δείχνει να κρατά αποστάσεις από όλα.
 Παράλληλα, συχνά πυκνά και κάνει δηλώσεις στα ξένα μέσα, με τα οποια ουσιαστικά στηρίζει την δική του πολιτική και τίποτε άλλο ενώ αρκετές φόρες συνεργάτες του διαρρέουν  «σκέψεις και απόψεις του», που δεν είναι πάντα ταυτόσημες με τις γραμμές του Ε Βενιζέλου.
 Το ερώτημα λοιπόν για πολλούς  στο ΠΑΣΟΚ- και όχι μόνον- είναι τι ακριβώς σκάφτεται ο κ Παπανδρέου και ποιες προγραμματίζει να είναι οι επόμενες κινήσεις του.
 Γιατί πολλοί πιστεύουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός περιμένει να δει προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί ο κ Βενιζέλος, τι χρώμα θέλει να δώσει στην προσπάθεια του και κυρίως πως θα αντιμετωπίσει τον ίδιο και την θητεία  του και στο κίνημα αλλά και στην κυβερνηση.
 Ο κ Παπανδρέου πάντως φαίνεται πως εχει ήδη  κανονίσει την πορεία του . Θα είναι αυτόνομη και θα θελήσει με κάθε τρόπο να υπερασπίσει την ιστορία του ονόματος της οικογενείας του
   Το αν και πόσο θα διαφοροποιηθεί από το ανασυγκροτούμενο ΠΑΣΟΚ, όπως φαίνεται θα εξαρτηθεί από το ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσει ο κ Βενιζέλος.,
 Αν , όπως λένε συνομιλητές του κ Παπανδρέου , ο κ Βενιζέλος προσπαθήσει  να απαξιώσει όχι μόνον την δική του θητεία στην πρωθυπουργίας αλλά και γενικότερα την ιστορία του κινήματος, ο πρώην πρωθυπουργούς θα αντιδράσει έντονα και δεν αποκλείεται να κλίνει και κινηθείς που θα προκαλέσουν προβλήματα οργανωτικής φύσεως στο κίνημα.
 Και παράλληλα, όπως λένε όσιοι γνωρίζουν, ο κ Παπανδρέου δεν πρόκειται να αφήσει …ορφανό το όνομα ΠΑΣΟΚ και τα σύμβολα του. Αυτό σημαίνει πως αν ο κ Βενιζέλος, παρά και τις χθεσινές διαβεβαιώσεις, προχωρήσει σε αλλαγή κόμματος και σύμβολων, ο ίδιος προτίθεται να τα υιοθετήσει δημιουργώντας ετσι εν τοις πράγματι ένα νέο σχήμα, με τον παλαιό τίτλο…