φράσεις του συρμού ...παρτ 1350 και βγάλεεε!

Ελλην Φορολογούμενος
Η φράση « καμένο χαρτί» προέρχεται από τα διάφορα χαρτοπαίγνια και οι πρώτοι χρήστες της ήταν κουμαρτζήδες κοινώς χαρτόμουτρα ή αλλιώς κοροΐδα της τράπουλας που έλεγε ο Τσαουσάκης ο Πρόδρομας- θεός σχωρές την........
ψυχούλα του.
Τα χαρτόμουτρα αυτά , όταν ερχόσαντε η σειρά κάποιου να πάρει φύλλο, είχανε  το δικαίωμα να το κάψουνε, δηλαδή να μην το χρησιμοποιήσουνε  και να τραβήξουνε ένα καινούργιο.
1. Άρα καμένο χαρτί είναι εκ πρώτης το εντελώς άχρηστο φύλλο, αυτό που δεν έχει καμία πιθανότητα να οδηγήσει σε κάτι θετικό .Π.χ. διαπραγμάτευσις ή ανάφτυξις ή ακόμα χειρότερα  επανεκκίνησις , όπως έλεγαν στα Ζάππεια μια μέρα καθώς περνούσα.
2. Επίσης ο τελειωμένος, η ανίατη περίπτωση .
Αφού έκανε συγκάτοικος με τον πιο σοφό βλαμμένο του κόσμου και με τη βούλα , έχει και φτυχίο ο στόκος.Ναι δε κάνω πλάκα από τότε που χαντάκωσε τη χώρα ο Γιωργάκης δεν προλαβαίνει να μετρά τα φτυχία που του δίνουνε!!! Το χάρβαρντ, το φημισμένο γιουνιβέρσιτι οφ πούτσεστερ , το κόλετζ μποκομόλετζ και άλλα ευαγή ιδρύματα του ξωτερικού , όλα τον παινεύουνε ! 
3. Σχετική έκφραση: καμένος από χέρι ,
Τι τα ήθελες τα μεγαλεία και τα πρωθυπουργιλίκια Αντώνη μας , αφού είχες πιτσαρία γωνία και έσκιζες. Αν καθόσουνα εκεί στο Αμέρικα σήμερα δεν θα λέγαμε πίτσα χατ , αλλά πίτσα τραγιάσκα ! Και θα ταΐζαμε όλον τον κόσμο πίτσες μπλέ! Α ρε Αντώνη γ@μώτο....
Αν και κάποιοι πολύ χαρντκόρ τζογαδόροι, κυρίως για λόγους εντυπωσιασμού και σπασίματος του τσαμπουκά των συμπαικτών τους, όταν έρθει η σειρά τους να πάρουν φύλλο, καίνε το πρώτο από χέρι, δηλαδή καίνε το φύλλο που θα τους πέταγε η μάνα ενώ βρίσκεται ακόμα στα χέρια της, χωρίς να το δουν. Αλλά αδερφάκι μου , Αντώνη , δεν σε κόβω για τόσο χαρντκόρ πολιτικό . Αλλά καμιά φορά όμως δε ξέρεις . Να σε έχουμε για κότα και να μας βγεις πετεινός ;;;Δε ξέρω θα δείξει.