Η Fitch υποβάθμισε την Ισπανία ενώ απειλεί και τις ΗΠΑ!

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch προχώρησε σε υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ισπανίας κατά τρεις βαθμίδες, από το Α στο ΒΒΒ ενώ απειλεί και τις ΗΠΑ με μείωση της πιστοληπτικής τους ικανότητας.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Fitch, η Μαδρίτη θα παραμείνει σε ύφεση όλο το .....
υπόλοιπο 2012 αλλά και το 2013.
Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του ο οίκος σημειώνει πως το υψηλό επίπεδο τους εξωτερικού χρέους της Ισπανίας την έχει καταστήσει ευάλωτη σε μετάδοση της συνεχιζόμενης κρίσης στην Ελλάδα, ενώ εκτιμά πως η Ισπανία θα λάβει βοήθεια για τη στήριξη του τραπεζικού της συστήματος.
Την ίδια ώρα, οίκος αξιολόγησης απειλεί ανοιχτά με υποβάθμιση τον επόμενο χρόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν η Ουάσινγκτον δεν αντιμετωπίσει τα ελλείμματα και αν δεν δημιουργήσει ένα «αξιόπιστο σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής».
«Οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα (από τις τέσσερις μεγάλες χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ), η οποία δεν έχει αξιόπιστο σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής» επεσήμανε ο αναλυτής του τομέα αξιολογήσεων κρατών Εντ Πάρκερ, μιλώντας σε συνέδριο της Fitch στη Νέα Υόρκη, προσθέτοντας ότι το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί μεσοπρόθεσμα.