Η διοίκηση του ΚΚΕ υιοθετεί τις ΔΟΛιότητες του συστήματος

Γράφει ο Αιας

Στις ΔΟΛιότητες της καταρρέουσας πολιτικοοικονομικής «μαφίας» κατέφυγε το ΚΚΕ για να πλήξει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία.
Υιοθέτησε απολύτως τα ψεύδη και τις συκοφαντίες της πεμπτοφαλλαγγίτικης μαύρης προπαγάνδας της Διαπλοκής, δικαιώνοντας τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, οι οποίοι πάντα υποστήριζαν ότι, η διοίκηση του Περισσού αποτελεί το πιο αξιόπιστο δεκανίκι του ........
συστήματος.
«Η ηγεσία του ΚΚΕ δυστυχώς επιλέγει συνειδητά να αφήσει ένα ιστορικό κόμμα για πρώτη φορά έξω από τις ιστορικής διάστασης διεργασίες λαϊκής χειραφέτησης και ειρηνικής ανατροπής, που συμβαίνουν τούτες τις μέρες στη χώρα μας και οδηγούν σε κυβέρνηση Αριστεράς για πρώτη φορά μετά τα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης. Αυτή είναι βαριά ιστορική ευθύνη», επισημαίνει σε συνέντευξή του ο Αλ. Τσίπρας.
Με άλλα λόγια να …αγαπιώμαστε, ως συνήθως, απάντησε ο Περισσός: «Το ΚΚΕ ανταποκρίνεται στην ιστορική του ευθύνη σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και αυτό ακριβώς ενοχλεί και τον Αλ. Τσίπρα».Υπέπεσε, πάντως, στο ολέθριο σφάλμα να οικειοποιηθεί τη γκεμπελίστικη αθλιότητα του συστήματος, όπως διατυπώθηκε στα χθεσινά «Νεα», περί εναγκαλισμού του ΣΥΡΙΖΑ με το «βαθύ ΠΑΣΟΚ».
«Πρόκειται περί κωμωδίας», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι, «στην προσπάθειά του να διασωθεί από την πολιτική κατάρρευση, το ΠΑΣΟΚ πετάει από πάνω του το παρελθόν του και προσπαθεί να το φορτώσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Επί της ουσίας προσπαθούν να προσδώσουν αποκρουστικά χαρακτηριστικά στην πραγματική εικόνα που είναι η μαζική μεταστροφή της παραδοσιακής βάσης του ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά».
Ωστόσο, το ΚΚΕ, θα έπρεπε να είναι προσεκτικό απέναντι στη Λ. Κατσέλη, όχι γιατί ψεύδεται ισχυριζόμενο ότι ανήκε στο «βαθύ ΠΑΣΟΚ», αλλά επειδή ήταν η μοναδική υπουργός, που σε συνθήκες μνημονιακής ασφυξίας πέρασε, κόντρα στις βουλές των Τροικανών και τα συμφέροντα των τραπεζιτών, τον μοναδικό φιλολαικό νόμο, ανακουφίζοντας χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Αποστομωτική η δήλωση-απάντηση της Λούκας Κατσέλη: «Προκαλεί έκπληξη η συντονισμένη επίθεση που εξαπολύουν τις τελευταίες ημέρες διαφορετικά κέντρα και παράκεντρα εναντίων μου, υπό την ιδιότητα μου ως Πρόεδρου της Κοινωνικής Συμφωνίας, σχετικά με την διακηρυγμένη θέση του κόμματος για συμπαράταξη των γνήσια προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων με στόχο μια προοδευτική και ακηδεμόνευτη διακυβέρνηση στις 18 Ιουνίου, στη βάση μιας ελάχιστης προγραμματικής σύγκλισης.
Είναι αξιοσημείωτη η σύμπτωση της επιχειρηματολογίας τους με τα όσα ανυπόστατα γράφονται σε ανυπόγραφο ρεπορτάζ στη χθεσινή έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα» με τίτλο «Πράσινα ορφανά στη Κουμουνδούρου», όπου λοιδορούνται όσοι ψηφοφόροι και στελέχη από το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν αυτή την προοπτική και αντιτίθενται στη στήριξη του πόλου των καθεστωτικών δυνάμεων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, και στην αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου.
Θέλω για άλλη μια φορά να τονίσω ότι η Κοινωνική Συμφωνία, δεν έχει προχωρήσει σε διμερή εκλογική σύμπραξη με κανένα κόμμα, αλλά ότι έχει απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμπαράταξης και κοινής δράσης σε όλα τα προοδευτικά και αριστερά κόμματα με συγκεκριμένες προτάσεις που μπορούν να αποτελέσουν αφετηρία για την έξοδο της χώρας από την κρίση».