Οι χρησμοί της Πυθίας

αντι-γράφει ο Κώστας

Η μόνη καθαρή ψήφος διαμαρτυρίας, χωρίς παρερμηνείες, παρενέργειες και... παραισθήσεις είναι η αποχή (πρώτο κόμμα στις τελευταίες εκλογές με 35%). Δείτε τι έγινε με την συμμετοχή. Είδαμε ηγέτες, καβάλα στο καλάμι, να αυτοπροβάλλονται ως ηγέτες της... Ευρώπης και άλλους να παρατάσσουν την κοινοβουλευτική τους ομάδα... σε τριάδες ! Τι σόι αισιόδοξα “μηνύματα” για το.............
μέλλον, μπορούν να περιμένουν, από κάτι τέτοια, όσοι διαμαρτυρήθηκαν με αυτό τον τρόπο;

Υ.Γ.1. Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικές με τις τελευταίες εκλογές: α) οι εγγεγραμμένοι ήταν 9.949.401 και ψήφισαν 6.476.751. Απείχαν, δηλαδή δεν τους εξέφραζε κανένα από τα εμφανισθέντα κόμματα, 3.472.650 πολίτες, ήτοι ποσοστό 34.90% (πρώτο, ενιαίο και συμπαγές, κόμμα). β) Ποσοστό 19%, περίπου 1.000.000 επί των ψηφισάντων, συγκέντρωσαν τα 21+ κόμματα που δεν μπήκαν στην Βουλή λόγω 3% (δεύτερο κόμμα (;)), γ) Τα ποσοστά με τα οποία εμφανίστηκαν τελικά τα κόμματα, που μπήκαν στην Βουλή, έχουν υπολογισθεί επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, όχι επί των εγγεγραμμένων, ούτε καν επί των ψηφισάντων! Ο Λαός δηλαδή, στο όνομα του οποίου ομιλούν οι δήθεν ηγέτες μας, είναι μόνο τα 6.324.104 πολίτες που πήγαν και ψήφισαν και μάλιστα εγκύρως; Για να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή, αν δεν μας αρέσει να μας δουλεύουν!

Υ.Γ.2. Όχι, όχι. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν άλλαξε ακόμα. Προηγείται η... χρηματοδότηση των κομμάτων και ας μην υπάρχουν φάρμακα για τους καρκινοπαθείς.