Στα δύο ο Σύριζα λόγω ΔΗΜΑΡ

Δύο τάσεις αναπτύσσονται στην Κουμουνδούρου αναφορικά με το πώς πρέπει να αντιμετωπίζει εφεξής ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη.

Μαθαίνω ότι αρκετοί μετριοπαθείς έχουν εισηγηθεί στον Αλέξη Τσίπρα να μην είναι επιθετικός ο ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, τουλάχιστον έως ότου αρχίσει η κυβέρνηση να παίρνει σκληρά μέτρα και φανούν οι… «μνημονιακές» αντοχές της ΔΗΜΑΡ. Στη γραμμή αυτή........
κινούνται ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, η Ρένα Δούρου, ο Γιάννης Μπαλάφας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κ.α. Αντιθέτως, τα στελέχη που ανήκουν στο «σκληροπυρηνικό» Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ, (την τάση, δηλαδή, που ελέγχει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης) έχουν ήδη αρχίσει τις επιθέσεις στο Φώτη Κουβέλη, με κύριο άξονα τη σύγκριση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, λόγω της στήριξης που παρέσχε ο τελευταίος στην κυβέρνηση Παπαδήμου.  Σταχυολογώ τις αρκετές επιθέσεις του Δημήτρη Στρατούλη προς τον Φώτη Κουβέλη, τον οποίο προειδοποιεί σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του ότι «θα γίνει η Ιφιγένεια του Σαμαρά».  Πάντως, προς το παρόν, κεντρική απόφαση είναι ότι «εχθρός είναι ο Σαμαράς και η κυβερνητική πολιτική, αλλά όχι αυτοτελώς η ΔΗΜΑΡ και ο Κουβέλης». Μένει να φανεί πόσοι, ποιοι και… για πόσο θα τηρήσουν τη γραμμή.