Σημίτης. «ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ»

Σε ομιλία του στο Πεκίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο Blomberg, ο κ. Σημίτης  υπογράμμισε ότι θα ήταν «καταστροφή για μία χώρα να γυρίσει στο δικό της νόμισμα».
Σε φόρουμ που διοργάνωσε η ελληνική πρεσβεία στο Πεκίνο, με θέμα «Ευρωπαϊκή Κρίση και ως αυτή επηρεάζει τη σινο-ευρωπαϊκή συνεργασία», ο  πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε: «δεν υπάρχουν ερωτήματα για το λόγο που πρέπει να ανήκουμε στο ευρώ. Η ιδέα της επιστροφής στης δραχμής είναι μία ιδέα που δεν μπορεί να έχει εφαρμογή».
Σύμφωνα με τον κ. Σημίτη, μία οπισθοχώρηση από την νομισματική ένωση είναι μία συζήτηση χωρίς λογική, αφού θα απαιτούσε κλείσιμο των τραπεζών για τρεις τουλάχιστον μήνες, ενόσω θα γίνονται προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης και της τύπωσης νέου νομίσματος. Αυτό, υπογράμμισε, είναι...........
ανοησία καθώς θα προκύψει μαζική απόσυρση καταθέσεων.
Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν θα φύγει ποτέ από ευρώ και εκτίμησε ότι οι πολιτικές  παρατάξεις της χώρας, θα έχουν την σύνεση να «επαναδιαπραγματευτούν με την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Μάλιστα, προεξόφλησε ότι τελικά η Ευρώπη θα αλλάξει στάση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αρχικά πάντα η Ευρώπη λέει όχι, όμως στη συνέχεια αλλάζει στάση.