Newsweek: Ομπάμα, ο πρώτος γκέι Πρόεδρος

Πριν καλά καλά κυκλοφορήσει, το νέο τεύχος του εβδομαδιαίου, αμερικανικού περιοδικού Newsweek, έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις και έχει γίνει αντικείμενο συζητήσεων, καθώς παρουσιάζει στον εξώφυλλό του τον Μπάρακ Ομπάμα, με φωτοστέφανο και λεζάντα «Ο πρώτος γκέι Πρόεδρος».
Ο Αμερικανός πρόεδρος «κέρδισε» τη θέση του στο εξώφυλλο του περιοδικού, όπου φαίνεται σε κοντινό πλάνο με το κεφάλι του να περιβάλλεται από φωτοστέφανο με τα χρώματα της σημαίας των γκέι, μετά την δημόσια υποστήριξή του για τους γάμους των ομοφυλοφίλων, κατά τη ..........
διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο ΑΒC.
Το άρθρο που συνοδεύει το εξώφυλλο του περιοδικού είναι γραμμένο από τον Αμερικανό blogger και ομοφυλόφιλο Άντριου Σάλιβαν, ο οποίος έγραψε για την δήλωση του Αμερικανού Προέδρου: «Όταν είδα τη συνέντευξη βρέθηκα σε μια θάλασσα δακρύων».
Σημειώνεται πάντως, ότι αν και ο Ομπάμα είναι ο πρώτος ένοικος του Λευκού Οίκου που υποστηρίζει ξεκάθαρα και δημόσια τον θεσμό του γάμου ομοφυλόφιλων ζευγαριών, αυτό δεν σημαίνει ότι η δήλωση αυτή μπορεί να θεσμοθετηθεί.