Σας αποκαλύπτουμε το νέο νόμισμα της Ελλάδος

Αν η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου αποτελείται από κόμματα που απορρίπτουν το πρόγραμμα προσαρμογής της Τρόικα θα πρέπει να υιοθετήσει ένα παράλληλο νόμισμα, το Geuro, αναφέρει σε έκθεσή της η Deutsche Bank.
«Σε αυτήν την περίπτωση το ΔΝΤ και οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης, είναι απίθανο να υποχωρήσουν στην πίεση από την Ελλάδα για μια de facto λήξη του προγράμματος. Το προηγούμενο μιας τέτοιας διευκόλυνσης θα οδηγούσε σε διάβρωση των προσπαθειών προσαρμογής των άλλων κρατών και τελικά σε ........
πολιτικές πιέσεις στη Γερμανία για έξοδο από την νομισματική ένωση.
Ο δρόμος της μικρότερης αντίστασης θα μπορούσε να είναι η διακοπή της χρηματοοικονομικής βοήθειας προς την ελληνική κυβέρνηση και η συνέχιση των πληρωμών για την εξυπηρέτηση του χρέους, καθώς και η σταθεροποίηση των ελληνικών τραπεζών σε μια ευρωπαϊκή bad bank», αναφέρει η Deutsche Bank.
Σε αυτή την περίπτωση, ένα ελληνικό παράλληλο νόμισμα του ευρώ (το οποίο ονομάζει Geuro) θα μπορούσε να κάνει την εμφάνισή του όταν η κυβέρνηση εκδώσει IoUs (i owe you, υπογεγραμμένο έγγραφο με το οποίο ένα πρόσωπο αναγνωρίζει ένα χρέος) για να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις.