Οι λίστες πονοκεφαλιάζουν τον Βενιζέλο

Εισηγήσεις και πιέσεις  για σημαντικές αλλαγές στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ για την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου δέχεται ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, χωρίς όμως να έχει ουσιαστικά περιθώρια παρεμβάσεων.

Τα μηνύματα που φτάνουν  στην Ιπποκράτους τις τελευταίες ημέρες είναι ότι εάν δεν υπάρξουν αλλαγές σε εκλόγιμες θέσεις και  θέσεις επιλαχόντων, τότε το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να χάσει σημαντικά τμήματα ψηφοφόρων, που αντιπαθούν συγκεκριμένους υποψήφιους και θα αρνηθούν να .......

προσέλθουν στις κάλπες, από τη στιγμή, που η ψήφος  τους θα βοηθήσει στην εκλογή των υποψηφίων  αυτών.

Σημειωτέον ότι με βάση τον εκλογικό νόμο οι νέες εκλογές  θα γίνουν με λίστα και η σειρά  των υποψηφίων, είναι λογικό να εναρμονίζεται  με τις προτιμήσεις που έκαναν οι εκλογείς στις 6 Μαίου, να μην αλλάξει  δηλαδή η σειρά, με την οποία κατετάγησαν  οι υποψήφιοι σε εκείνη την εκλογική αναμέτρηση. Ωστόσο πολλά στελέχη  δεν αποθαρρύνονται από την προσέγγιση αυτή και ζητούν για διάφορους  λόγους και κυρίως επικαλούμενοι  προβλήματα συσπείρωσης της εκλογικής  βάσης του κόμματος, αλλαγές στη  σειρά.


Το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ  δεν είναι και τόσο ευχάριστο, καθώς αναδεικνύονται και εσωκομματικές  συγκρούσεις σε κορυφαίο επίπεδο, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της  Α’ Αθήνας, όπου η Άννα Διαμαντοπούλου αμφισβήτησε εμμέσως την πρωτιά και εκλογή του Κώστα Σκανδαλίδη (η τέταρτη στη σειρά πρωτιά του πρώην υπουργού στην εκλογική μάχη της Αθήνας), ζητώντας εκπρόθεσμα επανακαταμέτρηση των σταυρών, παρότι η βουλή είχε κλείσει και δεν  υπήρχε θέμα αλλαγής του αποτελέσματος.


Στην Ιπποκράτους εκφράζεται η υπόνοια ότι η κυρία Διαμαντοπούλου επιζητεί την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ως «ηθική αποζημίωση»  για την «άδικη ήττα» της, όπως λένε συνεργάτες της στην Α’ Αθήνας, όμως ένας εξοβελισμός του Πύρρου Δήμα, εκτιμάται ότι θα εξέθετε  την ηγεσία και θα πρόσβαλε τον  παλιό ολυμπιονίκη, που δέχθηκε  να μετάσχει σε μία χαμένη μάχη.



Οι λίστες θα κατατεθούν έως τη Δευτέρα, ενώ την Κυριακή  ο κ. Βενιζέλος θα δώσει εφ’  όλης της ύλης συνέντευξη τύπου.