Κι αν ο λαός «πέσει από τον εξώστη» Αλέκα, εσύ με ποιους θα είσαι;

Γράφει ο Ονόμαρχος

Παρακολουθώ τις μετεκλογικές δηλώσεις της κας Παπαρήγα, και αν και είχα πει να μην ξαναμιλήσω για το ΚΚΕ, αυτά που ακούγονται (και γράφονται στο ν Ριζοσπάστη κυρίως) με έκαναν να το …ξανασκεφτώ! Έχω επιλέξει ορισμένες παραγραφούλες στο κείμενο αυτό, μεστές «μαρξιστικο-λενινιστικού νοήματος», τις οποίες, μπαίνω στον πειρασμό να σχολιάσω. Ας …
«παραφιλολογήσουμε» πολιτικά λοιπόν…

1.«Δεν υπάρχει φιλολαϊκή ανάπτυξη εντός της ΕΕ». Από πού συνάγεται ότι υπάρχει φιλολαϊκή ανάπτυξη ΕΚΤΟΣ ΕΕ? Μέσα στην ΕΕ υπάρχουν τα μονοπώλια, οι πολυεθνικές και οι κανονισμοί και συνθήκες που δεν σου επιτρέπουν να αναπτύξεις αυτόνομη πολιτική ανάπτυξης, λέει το ΚΚΕ. Εκτός ΕΕ, έχει υπόψη του τι υπάρχει? Εξαφανίζονται μήπως τα μονοπώλια? Εξαφανίζονται οι διεθνείς συμβάσεις? Εξαφανίζονται οι όροι του διεθνούς εμπορίου που τους καθορίζουν οι ισχυρές χώρες-που προωθούν τις δικές τους πολυεθνικές? Τι υπάρχει εκτός ΕΕ που να εγγυάται κάτι «καλύτερο»? Αν δει κανείς τον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη, θα διαπιστώσει σε τι κατάσταση είναι πάμπολλες χώρες οι οποίες είναι όλες εκτός ΕΕ! (και δεν μιλάμε βέβαια, για τη Ελβετία, την Νορβηγία, την Αυστραλία, τη Βραζιλία… που είναι ειδικές περιπτώσεις) Ποια θα είναι η ειδοποιός διαφορά που μας εγγυάται το ΚΚΕ ότι θα λειτουργήσει υπέρ μας αν βγούμε από την ΕΕ? Διότι, το θέμα δεν είναι να παράγεις «φτώχεια»… και μετά να την κατανέμεις «με κοινωνικά δίκαια κριτήρια»… Το θέμα είναι να παράγεις πλούτο… αξία!! Τι νομίζουν στο ΚΚΕ, ότι αν φύγουμε από την ΕΕ ξαφνικά και ως δια μαγείας θα βρεθούμε σε έναν κόσμο ειδυλλιακό, αγγελικά πλασμένο που αμέσως τα κοινωνικοποιημένα μέσα παραγωγής θα παράγουν πλούτο και ευμάρεια και ο κόσμος ξαφνικά θα γίνει … ευτυχισμένος! Κούνια που μας κούναγε σύντροφοι! Η ΕΣΣΔ δεν υπάρχει πια, αν δεν το έχετε καταλάβει…

2.«Αποδυναμωμένο ΚΚΕ». Μα… έχει την αίσθηση ότι τώρα είναι δυνατό? Ποιος επέλεξε να είναι αποδυναμωμένο το ΚΚΕ, Αλέκα μου? Ο… λαός?

3.«Να διορθώσει τη ψήφο του ο λαός». Οκ, να την «διορθώσει», δεν έχω αντίρρηση. Και αν μετά τη «διόρθωση» αυτή, το ΚΚΕ βρεθεί με χαμηλότερα ποσοστά, ποιος θα διορθώσει μετά το «κεφάλι» της ηγεσίας του ΚΚΕ?

4.”Αν παίρναμε την εντολή θα την επιστρέφαμε. Σκεφτείτε το ΚΚΕ να συναντά τους πολιτικούς αρχηγούς και να συζητά για τον σχηματισμό κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητων Ελλήνων. Πώς θα το κάναμε αυτό; Δεν θα ήταν μια γελοία κατάσταση;…». Δεν θα την πάρετε Αλέκα, ποτέ! Λυπάμαι που σου το λέω. Γελοία είναι η κατάσταση με το ΚΚΕ και τώρα που δεν την πήρατε! Τόσα χρόνια μετά τη Γιάλτα, οι εποχές έχουν αλλάξει. Η ιστορία σας «επιτρέπει» πια να ξεπεράσετε το 10%, φτάνει να μπορείτε να αφουγκραστείτε τις ανάγκες του λαού, του εργαζόμενου λαού!
Το 1981, μας είπατε ότι σας έκλεψε τα συνθήματα και τα οράματα το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα. Πέρασαν δεκαετίες Αλέκα, αλλά νέα συνθήματα δεν βρήκατε! Ο κόσμος δεν σας ακούει, παρότι κάθε τόσο «δικαιώνεστε»! Τι φταίει Αλέκα? Να είναι μήπως ο καπιταλισμός ή το «ξερό μας το κεφάλι»? (Δεν ακούω και το Μπογιόπουλο τώρα τελευταία, να μα τα εξηγήσει «καλύτερα» και με «λαϊκό τρόπο» -μήπως κάτι παραπάνω ξέρει αυτός και την έχει κάνει με … «λενινιστικά» πηδηματάκια»?).
Σήμερα, σας φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, που αυτός δεν σας έκλεψε τα συνθήματα, αλλά έκλεψε τα συνθήματα των… αντιπάλων και «κοροϊδεύει τον κόσμο»! Και όχι μόνο «κοροϊδεύει» τον κόσμο, αλλά σας άφησε με ένα ξερό 7% με καθοδική πορεία! Γιατί έγινε αυτό Αλέκα?
Πώς να ξεχάσει κανείς την απάντηση «δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους»… ή την αστεία αμηχανία σας όταν σας ρώτησαν αν θέλετε να κυβερνήσετε? Ποιος να τα ξεχάσει αυτά?

5.«Όλοι σαν μια γροθιά να αντιστρέψουμε το κλίμα και να βγει ο λαός νικητής και το ΚΚΕ ισχυρό σε μια από τις πιο δύσκολες και σύνθετες μάχες για το λαό και το κόμμα, εδώ και 40 χρόνια», είπες στον Κολωνό. Δηλαδή, τι εννοείς «να βγει ο λαός νικητής»? Πώς το καταλαβαίνεις αυτό? Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ θα είναι ο λαός νικητής? Και όταν λέμε ισχυρό ΚΚΕ, πόσο ισχυρό εννοούμε? Πάνω από 10%?.. λίγο πιο κάτω από 8%?... κάτι που να προσεγγίζει το 10%? Πόσο ισχυρό το θέλετε το ΚΚΕ εσείς εκεί στον Περισσό? Και ποιος έκανε «δύσκολες  και σύνθετες τις μάχες», μήπως και πάλι το «ξερό μας το κεφάλι»?
Γιατί, αν ρωτάς τον λαό, το θέλει το ΚΚΕ πανίσχυρο και από κυβερνητικές θέσεις να αγωνίζεται για τον λαό και το καλύτερο αύριό του!
Αλλά, μάλλον δεν φτάνει ως εκεί η δική σας άποψη για «ισχυρό ΚΚΕ», οπότε…

6.Λέτε ότι δεν θέλουμε να «βρωμίσουμε τα χέρια μας συμμετέχοντας σε μια κυβέρνηση που θα προδώσει αυτούς για τους οποίους υπάρχουμε». Γιατί «εξ ορισμού» θα … «προδώσει»? Επειδή έτσι σας βολεύει να λέτε και να ελπίζετε? Μια κυβέρνηση, υπό τέτοιες μάλιστα συνθήκες, μπορεί να μην τα πάει καλά για χίλιους δυο λόγους, παρά τις καλές και φιλολαϊκές της προσθέσεις. Όμως, είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει έναν λυσσαλέο πόλεμο (το βλέπουμε άλλωστε από τώρα που είναι αντιπολίτευση), θα πέσουν όλοι πάνω της να την κοντύνουν, να την «βάλουν στο βρακί τους», να την εξασθενίσουν, να την ταπεινώσουν, να της δημιουργήσουν κάθε λογής προβλήματα ώστε να υποχρεωθεί ή να «συνθηκολογήσει» ή να παραιτηθεί. Τα πάντα θα κάνουν: και πρακτορίσκους θα βάλλουν να κατακαίνε τα δάση, και χαφιέδες να δημιουργούν συνεχώς προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας, και δεξιόστροφα μυαλά να επιτίθενται σε μετανάστες, και κουκουλοφόρους να σπάνε, και κανάλια να χτυπάνε άνευ ελέους, και «αγανακτισμένους» να χτυπάνε κατσαρόλες, και άλλα πολλά! Φυσικά, θα εντείνουν τον οικονομικό πόλεμο, θα βάζουν τρικλοποδιές, θα θέτουν θέματα εκεί που δεν υπήρχαν, …μπορεί και να βγάλουν και τους Τούρκους για «κρουαζιέρες» στο Αιγαίο και το Ιόνιο ή να επιχειρούν πάνω από ελληνικά νησιά! Όλα θα τα κάνουν! Γιατί στόχος τους θα είναι να εξασθενίσουν την κυβέρνηση της Αριστεράς, και να της συκοφαντήσουν στα μάτια του λαού, να «αποδείξουν ότι η Αριστερά «είναι ανίκανη να κυβερνήσει»! Ή αλλιώς, όπως λες και συ, να φαίνεται ότι «προδίδει» τον λαό! Αλλά και πάλι, φαντάζεστε ότι ο κόσμος θα φύγει από τον Σύριζα και θα έρθει σε σας? Άιντε κούνια που σας κούναγε (ξανά)!
Και το ερώτημα Αλέκα μου θα είναι «εσείς, όταν όλη η αντίδραση σύσσωμη θα χτυπά την κυβέρνηση της Αριστεράς, τι θα κάνετε»? Εκεί είναι το ζήτημα το βασικό, τότε θα μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, που λένε και τα στελέχη σας!

7.«Από αυτόν τον εξώστη ή θα ανέβει πιο ψηλά στην κορυφή ή θα πέσει στον γκρεμό. Στις 18 Ιουνίου, ο καταλυτικός ρόλος θα είναι στο λαό και το ΚΚΕ». Ο Λαός Αλέκα μου, τολμά και ανεβαίνει και σε εξώστες, τολμά και σε ουρανοξύστες! Τολμά και τώρα όπως τόλμησε και πολλές άλλες φορές στο παρελθόν, της ΕΑΜικής αντίστασης μη εξαιρουμένης. Και πάντα, όταν οι λαοί αποφασίζουν να ανέβουν «λίγο ψηλότερα» αναλαμβάνουν ένα ρίσκο. Ένα ρίσκο που δεν μπορούν να το αρνηθούν όταν οι συνθήκες της εξαθλίωσης δεν τους αφήνουν πολλές επιλογές. Εσύ τι ακριβώς προτείνεις Αλέκα? Να παραμείνει σκυφτός και δουλοπρεπής, αναμένοντας πότε θα του δώσετε εσείς το σύνθημα να σηκωθεί όρθιος? Εσείς, που απ’ ότι φαίνεται όχι μόνο δεν περπατάτε σκυφτοί, αλλά μάλλον την έχετε «ξαπλάρει» μπρούμυτα και ροχαλίζετε του καλού καιρού περιμένοντας τον καπετάν Γόντικα να σας ξυπνήσει όταν σημάνει «επανάσταση» το «επαναστατικό ξυπνητήρι» του κόμματος!
Αλέκα μου, καλύτερα ο λαός όρθιος και να ανεβαίνει στους εξώστες, να αγωνίζεται και να ατενίζει το μέλλον με ελπίδα, παρά να σέρνεται σκλαβάκι σε ρωμαϊκές γαλέρες για να τραβήξει άγριο κουπί (που έλεγε και ο αείμνηστος Θ. Βέγγος), υπό την κόκκινη χλαμύδα του κόμματος του πολύ μπλα μπλα και από τηγανίτα τίποτα!

8.Ναι Αλέκα, σωστά τα λες: «Ο λαός πρέπει να πει στην κάλπη σε όλους αυτούς: Σας μάθαμε, τώρα εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας», και να ψηφίσει μαζικότατα ΣΥΡΙΖΑ, την μόνη ελπίδα του!
Ονόμαρχος