Ο Αλέξης, η Λούκα και η κυβερνώσα αριστερά

 Γράφει ο Λάμπρος Κ.

Τη μπάλα στα χέρια του έχει ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτό που ζητάνε οι ψηφοφόροι είναι να τους αποδείξει ότι μπορεί να κυβερνήσει.  Σε λίγες μέρες θα παρουσιάσει Κυβερνητικό Πρόγραμμα το οποίο θα αποκηρύσσει, εν πολλοίς, τις ακραίες, έως γραφικές, απόψεις τύπου Στρατούλη – Λαφαζάνη. Θα βγάλει μπροστά........
στελέχη του με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό που θα εξηγούν ότι δεν θα προχωρήσουν σε μονομερείς καταγγελίες δανειακών συμβάσεων, και ότι το Μνημόνιο που ξέρουμε και μας οδήγησε στην καταστροφή, θα έχει καταργηθεί πολιτικά, αλλά θα διαπραγματευθούν με τους εταίρους για ένα νέο πακέτο δεσμεύσεων με προοδευτικό πρόσημο, με μέτρα ανάπτυξης αλλά και δημοσιονομικής πειθαρχίας που δεν θα ρίχνουν  τα βάρη σε μισθωτούς, συνταξιούχους και χαμηλόμισθους. Το άνοιγμα της Κατσέλη προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τυχαίο. Θα ταίριαζε στο προφίλ της κυβερνώσας αριστεράς που θέλει να αποκτήσει ο Τσίπρας, καθώς η Κατσέλη έχει εμπειρία από διαπραγματεύσεις με την τρόικα βάζοντας μάλιστα «κόκκινες γραμμές», μπορεί και «μιλάει» τη γλώσσα των Ευρωπαίων εταίρων και των διεθνών οργανισμών, στους οποίους χαίρει μεγάλης εκτίμησης, και έχει την ικανότητα να δώσει στον Τσίπρα τον «αέρα» της κυβέρνησης που του λείπει.
Μάλιστα, πολλοί λένε ότι η διείσδυση της Κατσέλη σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μεγάλη, καθώς η ίδια θεωρείται ότι εκφράζει το «κοινωνικό» και «αναπτυξιακό» ρεύμα, ενώ έχει τα χαρακτηριστικά του ακηδεμόνευτου πολιτικού, όπως και ο Τσίπρας, που δεν ελέγχεται από τη διαπλοκή και τα εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας.
Γι’ αυτό και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενταθεί από τη διαπλοκή η προσπάθεια αποδόμησης του Τσίπρα, ως δήθεν ανίκανου να κυβερνήσει, ως δραχμολάγνου και άλλα τινά. Ωστόσο, ο Αλέξης θα τους τη βγει με το προφίλ της κυβερνώσας αριστεράς που μεθοδικά χτίζει τις τελευταίες ημέρες και θα ξεδιπλωθεί οσονούπω. Ο Τσίπρας έχει την μπάλα στα πόδια του και είναι πολύ κοντά στο να σκοράρει!
Λάμπρος Κ.