Ένα σύνθημα που ξεκλειδώνει το μέλλον

Από την «Αλλαγή στην οποία μπορούμε να πιστέψουμε», στο «Μπροστά»… Οι μελετητές της πολιτικής επικοινωνίας, σε αντίθεση με τους αυτοδίδακτους, όσους έμαθαν στο κεφάλι… κάποιου κασίδη, και συνεχίζουν να προσπαθούν να επιβιώσουν εν μέσω κρίσης, περιφέροντας την άγνοιά τους στα πολιτικά γραφεία, ως… άλλη αντίληψη μιας επιστήμης που διδάσκεται στα πανεπιστήμια και όχι στο πόδι, είχαν στραμμένη την προσοχή τους στην άλλη όχθη του Ατλαντικού...


Αναμένοντας από την πιο φρέσκια σε ιδέες και διαδραστική παρεμβατικότητα επικοινωνιακή ομάδα που σεργιανίζει κοντά σε έναν ηγέτη, και μάλιστα πλανητάρχη στην περίπτωσή μας, να γεννήσει κάτι καινούριο. Η ομάδα του Μπαράκ Ομπάμα εκείνοι που στις εκλογές του 2008 εμπνεύστηκαν το «Change, we can believe in», προχώρησαν αυτή τη φορά σε ένα σύνθημα-προτροπή προς τον μέσο Αμερικανό ψηφοφόρο: «Forward».

Ένα σύνθημα το οποίο δείχνει την κατεύθυνση την οποία επιθυμεί να ακολουθήσει ο Μπαράκ Ομπάμα για την Αμερική. Υπονοεί ότι προηγήθηκε επαρκής προετοιμασία και στοχοπροσήλωση, ώστε να καλλιεργηθούν οι κατάλληλες υποδομές, εν καιρώ παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης.

Και πλέον, μια χώρα η οικονομία της οποίας άντεξε, μπορεί άφοβα να επιλέξει «Μπροστά», την κατεύθυνσή της για το μέλλον. Μια κατεύθυνση την οποία εγγυάται ο Μπαράκ Ομπάμα, σε αντίθεση με την περιπετειώδη αφήγηση του μέλλοντος, στην οποία έχει προχωρήσει ο Μιτ Ρόμνεϊ.

Είναι από τις φορές που ένα σύνθημα είναι τόσο δυνατό, ώστε να μην χρειάζεται υποσημειώσεις και αστερίσκους. Ούτε φυσικά επεξηγήσεις. Και εκεί ακριβώς βρίσκεται η επιτυχία του.

statesmen.gr