Ποιος πείθεται;;

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Διαβάζονταςαποσπάσματα από την ομιλία του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλου στηνεκδήλωση για τους ανθρώπους της επιστήμης και του πολιτισμού στο αμφιθέατρο τουνέου Μουσείου Μπενάκη, αν αυτός που τολμά το επιχείρημα είναι κάτοικος Ελλάδας,νοιώθει ποικίλα συναισθήματα όπως εκνευρισμό, θυμό, αγανάκτηση, μίσος, ενώ αν ανήκει σε κάποια από τιςφυλές των Αβοριγίνων, Παπούα, Απάτσι, Εσκιμώων που.........
δεν τον ξέρουν, θα κουνούσαντο κεφάλι τους επιδοκιμαστικά.
Ούτελίγο ούτε πολύ, εμφανίσθηκε σαν ουρανοκατέβατος, σαν αμέτοχος του σημερινούπολιτικού γίγνεσθαι, σαν επίδοξος αναμορφωτής της Ελλάδας.
Είπεότι «πρέπει να οικοδομήσουμε μια σχέση αλήθειας. Η αλήθεια χρειάζεται κάποιονπου να είναι έτοιμος να την πει και αυτός είναι το σημερινό ΠΑΣΟΚ..»
Δηλαδήτο σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν είναι το χθεσινό ΠΑΣΟΚ, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που με δόλοκατά παράβαση του Συντάγματος με ψέματα απέσπασε την ψήφο του ελληνικού λαούγια να καρπωθεί την εξουσία, δεν είναι το προχθεσινό ΠΑΣΟΚ που επί σειρά ετώνμε τις επιλογές του και τις πρωτοβουλίες του συνέβαλλε στη κατρακύλα της Χώραςδημιουργώντας τον κομματικό στρατό και τις πελατειακές σχέσεις. Δεν είναι ταίδια στελέχη που άλλα έλεγαν σαν αντιπολίτευση και άλλα έπρατταν σαν κυβέρνηση.Τώρα ξαφνικά ανένηψαν όλοι τους και θέλουν να πουν την αλήθεια στο λαό.
Όμωςποιος τους πιστεύει τώρα; Αναρωτήθηκε κανείς από όλους αυτούς τους απάτριδες«πατριώτες» ;;
Γνωρίζουνάραγε την ιστορία του ψεύτη βοσκού;;;
Ζήτησε–λέει- « να σταματήσει η στείρα συζήτηση για την κατανομή της ευθύνης για τοπαρελθόν, γιατί αυτή η αντίληψη που αντιπαρέθετε τον αρχηγό του εκάστοτε πρώτουκόμματος ως «σωτήρα», με τον αρχηγό του δεύτερου κόμματος ως «καταστροφέα»,αλλάζοντάς τους θέση ανάλογα με τους εκλογικούς κύκλους, είναι ένα από ταστοιχεία που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού».
Τώρα τοκατάλαβε;; Τόσο καθυστερημένα του ήρθε η επιφοίτηση του αγίου πνεύματος;;; Τόσαχρόνια νοήμων άνθρωπος και καθηγητής πανεπιστημίου δεν μπόρεσε να τοκαταλάβει;; Το «θολωμένο του μυαλό» δεν μπορούσε να δει τη πραγματικότητα καιτις συνθήκες που διαμόρφωναν αυτός και η παρέα του;;
Αναφερόμενος στις εθνικές προτεραιότητες, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότιπρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αναφορά του σε ένα νέο Εθνικό ΦορολογικόΣύστημα "που πρέπει να είναι σταθερό για τα επόμενα δέκα χρόνια, να έχειευρεία αποδοχή και συναίνεση, καθαρή αναπτυξιακή και καθαρή κοινωνική καιαναδιανεμητική διάσταση".
Γιατίλοιπόν τόσα χρόνια στην εξουσία και αυτός και οι άλλοι ομοτράπεζοί του που«μαζί τα έφαγαν» όπως αρμοδίως ομολογήθηκε, δεν συνέβαλαν με τις ικανότητέςτους, ώστε να γίνει αυτό που τόσα χρόνια ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για τηναναπτυξιακή πολιτική;; Όλοι όσοι πέρασαν από υπουργεία και αυτός ο ίδιος δενγνώριζαν ότι χωρίς την κατάργηση της γραφειοκρατίας και χωρίς σταθερόφορολογικό περιβάλλον κανείς και πουθενά δεν επενδύει εκτός αν ψάχνουμε γιαηλιθίους που δεν υπάρχουν;;
Έπρεπε νατον «κάνουν» αρχηγό για να καταλάβει τα αυτονόητα που γνωρίζουν και στοτελευταίο χωριό της Ελλάδας;
Αναφέρθηκεεπίσης στην ανάγκη για «αλλαγή και εξυγίανση του πολιτικούσυστήματος, στα μέτρα αυτοκάθαρσης της πολιτικής, στις ριζικές αλλαγές που -όπως είπε - δεν αναφέρονται στο νέο πρόγραμμα αλλά απαιτούνται στον Κανονισμότης Βουλής, τη λειτουργία των κομμάτων, την ποινική ευθύνη των υπουργών, τηνασυλία των βουλευτών, την επανασυμφιλίωση του πολίτη με την πολιτική».
Προφανώςξέχασε πως το πρωτοφανές και παγκόσμιο τερατούργημα με τον τίτλο «νόμος περίευθύνης υπουργών» είναι δικό του δημιούργημα, έχει την δική του υπογραφή καιείναι η αιτία όλων των δεινών που υφίσταται η Χώρα.
Τώρα τιθέλει να μας πει;; Ότι θα καταργήσει τον εαυτό του;; Ότι δηλώνει την μεταμέλειάτου για το ανοσιούργημα που έθρεψε για χρόνια τη πολιτική διαφθορά και κατέταξετη χώρα μας στις πρώτες θέσεις των διεφθαρμένων χωρών;; Και αν θέλει να μας πειαυτό γιατί να μη τον καταργήσουμε πρώτοι εμείς οι πολίτες και να τον στείλουμεσπίτι του;;
Τώρα γιατίνα τον πιστέψουμε;; Είναι δυνατόν ένας κατά συρροή και επί σειρά ετών ψεύτης νατο γυρίσει στην «αλήθεια»;;
Μέχριπροχθές ακόμα είχε δηλώσει σαν υπουργός οικονομικών και συνάμα ως καθηγητής συνταγματολόγος, ότι είναιαντισυνταγματικό να ενσωματωθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το χαράτσι για ταακίνητα και «πριν αλέκτωρ λαλείσαι» το επέβαλε με αποτέλεσμα να αναστατωθεί ηζωή χιλιάδων νοικοκυριών. Τώρα γιατί να πιστέψουμε τον κύριο;; Η αφέλεια είναιπροσόν όταν την προσποιείσαι. Δεν είμαστε όμως κύριε τόσο αφελείς όσο νομίζεις,ούτε μας έχει εγκαταλείψει η μνήμη μας. Είναι τόσο νωπή που μας έχει χαλάσειτην ψυχοσύνθεσή μας.
Ένα από τααποτελέσματα της πολιτικής σας ήταν αυτό που συνέβη σήμερα στη πλατεία Συντάγματοςμε την αυτοχειρία ενός περήφανου, αγανακτισμένου και συγχρόνως δυστυχισμένουσυμπολίτη μας, που μπορεί να στερήθηκε του δικαιώματός του να ζήσει σαναξιοπρεπής άνθρωπος, όμως η σφαίρα που έστρεψε στον εαυτό του ήταν διαμπερής,σας διαπέρασε όλους κατάστηθα, διαπέρασε την ύπαρξη ενός σάπιου πολιτικούσυστήματος που επί σειρά ετών καλλιεργούσατε εσύ και οι όμοιοί σου, δημιούργησεμια πληγή που χέει χωρίς να την έχετε ακόμα καταλάβει γιατί είναι ακόμα ζεστή.Θα καταλάβετε τον πόνο όταν η πληγή κρυώσει, όπως συμβαίνει πάντα.
Όσον αφορά δε τα περί «εγγυήσεις του κράτους δικαίου, τηνασφάλεια του πολίτη, τα θεμελιώδη δικαιώματα, την ολοκληρωμένη μεταναστευτικήπολιτική, την ταυτότητα του σύγχρονου Ελληνισμού και στο τι σημαίνει σήμεραπατριωτισμός» άστα καλύτερα. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;;
Αν μετά από τόσα χρόνια ακόμα ψάχνετε να βρείτε τι σημαίνουντα παραπάνω που με τόση ευκολία και αναλγησία καταργήσατε, αποδεικνύει αν μη τιάλλο την ανικανότητά σας, την ασχετοσύνη σας, τον σαδισμό σας, την ανειλικρίνειακαι την επικινδυνότητά σας. Γι αυτό κύριε ΔΕΝΜΑΣ ΠΕΙΘΕΤΕ.